Διεθνή Αμνηστία: Ισχυρά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας – Σκότωναν αμάχους

Στοιχεία ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και ο συνασπισμός συριακών δυνάμεων που υποστηρίζεται από την Τουρκία προχώρησαν σε εγκλήματα πολέμου, παρουσίασε η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τουρκικές δυνάμεις «επέδειξαν επαίσχυντη αδιαφορία για την ζωή αμάχων πραγματοποιώντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, ανάμεσα τους και εκτεταμένες δολοφονίες και παράνομες επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους».

Οι πληροφορίες της Διεθνούς Αμνηστίας προέρχονται από τις μαρτυρίες 17 ανθρώπων, από τα ιατρικά και σωστικά συνεργεία, δημοσιογράφους, εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια και αμάχους, βίντεο, ιατρικές εκθέσεις και άλλα έγγραφα.

Από αυτές προκύπτει ότι η Τουρκία έκανε επιθέσεις «αδιακρίτως σε κατοικημένες περιοχές ανάμεσα τους και σε ένα σπίτι, έναν φούρνο και ένα σχολείο». Επίσης αποκαλύπτεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις εκτέλεσαν μία από τις εξέχουσες πολιτικούς των Κούρδων της Συρίας, την Χεβρίν Καλάφ.

«Η τουρκική στρατιωτική επίθεση στην βορειοανατολική Συρία έχει προκαλέσει καταστροφικό πλήγμα στις ζωές των πολιτών της Συρίας, οι οποίοι για μία ακόμη φορά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ζουν υπό τον συνεχή φόβο για βομβαρδισμούς αδιακρίτως, απαγωγές και εκτελέσεις. Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοι τους έχον επιδείξει μία εντελώς σκληρή αδιαφορία για τις ζωές αμάχων, εξαπολύοντας παράνομες θανατηφόρες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές που σκότωσαν και τραυμάτισαν πολίτες» είπε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούχι Ναϊντού

 

 

skai

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ