Αυτή η ταινία είναι τόσο καταραμένη που δεν την είδαμε ποτέ

Υπάρχουν αρκετές ταινίες που θεωρούνται καταραμένες. Οι περισσότερες όμως αφού έγιναν. Η παρακάτω ταινία είναι τόσο «καταραμένη» που δεν έγινε ποτέ. Κι αυτό γιατί όποιος ενδιαφερόταν για τον ρόλο δεν είχε καλή συνέχεια.

Το σενάριο του «Atuk» είναι παραδόξως μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν κυνηγό Ινουίτ (εσκιμώος της Αλάσκας) που προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ζωή της Νέας Υόρκης.

Η ταινία όχι απλά δεν ολοκληρώθηκε αλλά δεν άρχισε και ποτέ. Αρχικά, τον ρόλο πήρε ο John Belushi αλλά πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα, βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1982. Έξι χρόνια αργότερα, ο Sam Kinison ήθελε να ξαναγράψει πολλά μέρη του σεναρίου και κατέληξε στα δικαστήρια με τους παραγωγούς. Έχασε την ζωή του το 1992, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Αργότερα ο John Candy εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον ρόλο το 1994. Την περίοδο που διάβαζε το σενάριο πέθανε από καρδιακή προσβολή. Αργότερα τον ίδιο έγινε και με τον Chris Farley. Όταν το όνομά του ακούστηκε για τον ρόλο, έχασε κι αυτός τη ζωή του στα 33 του χρόνια, επίσης από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο σεναριογράφος Tod Carroll αρνήθηκε παρολ’ αυτά την ύπαρξη κατάρας, λέγοντας το 1999 πως δεν πιστεύει σε αυτά τα πράγματα. Πάντως το «Atuk» δεν έγινε ποτέ και με την ιστορία αυτή που το συνοδεύει καλύτερα να μη γίνει…

 

e-radio

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ