Αντιδήμαρχος Ναυπλίου: Εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο μετανάστης το σκύλο

 Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων.

Ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου, έθεσε την άποψη του για το θέμα την ίδια ώρα που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ερευνά χώρους ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα όσα είπε προκάλεσαν αντιδράσεις και εντός του συμβουλίου.

Ο Ραφαήλ Μπαρού, στην αρχή της ομιλίας του διευκρίνισε ότι τοποθετείται ως πρόεδρος εργατικού κέντρου και όχι ως δημοτικός σύμβουλος.

«Είναι μια ξεχωριστή πρωτεύουσα πόλη, έχει τη μοναδική αυτή ιστορικότητα της, έχει την τεράστια πολιτιστική της κληρονομιά, και δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με άλλα κομμάτια της αργολικής γης. Άρα για να ξέρουμε γιατί συζητάμε. Άρα λοιπόν, εγώ βάζω το θέμα, όπως έγινε και σε κάποιους άλλους δήμους. Εάν λοιπόν βρεθούν, τέσσερις ξενοδόχοι να κερδοσκοπήσουν, πάνω στο θέμα αυτό, εμείς τι θα απαντήσουμε; Ποια θα είναι η θέση μας; Θα πούμε: “Εντάξει, δεν πειράζει, επειδή νοίκιασαν τα ξενοδοχεία στην καρδιά του Ναυπλίου, καλώς γενόμενο”;» είπε και πρόσθεσε: «Δεν λέγαμε να κλείσει το στρατόπεδο για να φύγουν οι μετανάστες, αλλιώς είχαμε θέσει το θέμα».

Στη συνέχεια μια πρόταση του προκάλεσε αντιδράσεις: «Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τι σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τι σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;…», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη διαφορετική κουλτούρα που υπάρχει μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και κατέληξε λέγοντας: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτά πρέπει να τα δούμε. Δεν είναι τόσο απλά. Να βάλουμε το θέμα στη σωστή του διάσταση και έτσι να το δούμε».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ