Έσσεξ: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία – Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά «θανάτου»

Το Sky News κάνει μια συγκλονιστική απόκάλυψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του το φορτηγό όπου ωρήκαν το θάνατο οι 39 άνθρωποι ήταν μέλος ενός κομβόι και μαζί με τα άλλα δυο φορτηγά μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία οργώνουν τον τόπο προκειμένου να ανακαλύψουν που βρίσκονται τώρα τα άλλα δυο φορτηγά.

Η πλειονότητα των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο την Τετάρτη ενδέχεται να είναι Βιετναμέζοι, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της επαρχίας από την οποία πιστεύεται ότι κατάγονται.

Η αστυνομία εντόπισε τα πτώματα –38 ενηλίκων και ενός εφήβου—την Τετάρτη όταν ενημερώθηκε για την παρουσία ενός φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις, περίπου 32 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του Λονδίνου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, όμως το Πεκίνο επεσήμανε ότι η ταυτότητά τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Κινέζοι και Βιετναμέζοι αξιωματούχοι πλέον συνεργάζονται στενά με τη βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν οι πρεσβείες τους.

Ο πατήρ Άντονι Ντανγκ Χου Ναμ, ένας καθολικός ιερέας στην απομακρυσμένη πόλη Γεν Τανχ στην επαρχία Νγκε Αν του βορειοκεντρικού Βιετνάμ, δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

«Όλη η περιοχή είναι βυθισμένη στο πένθος», τόνισε την ώρα που από μεγάφωνα ακούγονταν προσευχές για τους νεκρούς.

«Εξακολουθώ να συγκεντρώνων πληροφορίες για όλες τις οικογένειες των θυμάτων και θα πραγματοποιήσω τελευτή απόψε για να προσευχηθώ για αυτούς», πρόσθεσε ο ιερέας. «Πρόκειται για καταστροφή για την κοινότητά μας».

Ο Ναμ εξήγησε ότι γνώριζε πως συγγενείς των θυμάτων ταξιδεύουν προς τη Βρετανία και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα ότι έχει δώσει εντολή στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο να συνδράμει τη βρετανική αστυνομία στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

Η Νγκε Αν είναι μία από τις πιο φτωχές επαρχίες του Βιετνάμ, πολλοί κάτοικοι της οποίας πέφτουν θύματα παράνομων διακινητών και καταλήγουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε τον Μάρτιο το Pacific Links Foundationμ, ένας οργανισμός κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων με έδρα τις ΗΠΑ.

Πολλά από τα θύματα των διακινητών επιθυμούν να φτάσουν στη Βρετανία για να εργαστούν σε ινστιτούτα αισθητικής ή σε αγροκτήματα παράνομης καλλιέργειας κάνναβης με την ελπίδα να κερδίσουν γρήγορα χρήματα.

Πολλοί περνούν από τη Ρωσία ή την Κίνα με πλαστά διαβατήρια, ενώ όλο το ταξίδι ενδέχεται να κοστίσει έως και 36.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ναμ, άλλοι από τους νεκρούς πιστεύεται ότι κατάγονται από τη γειτονική επαρχία Χα Τινχ, από την οποία τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους 41.790 άνθρωποι μετανάστευσαν αναζητώντας εργασία αλλού, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα από τα θύματα από την Χα Τινχ, η 26χρονη Παμ Τι Τρα, είχε στείλει μήνυμα στη μητέρα της στο οποίο ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει την ώρα που το φορτηγό ψυγείο βρισκόταν καθ’ οδόν από το Βέλγιο στη Βρετανία.

«Αυτό το κορίτσι που έστειλε το μήνυμα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει στο φορτηγό; Οι γονείς της δεν μπορούν να αναπνεύσουν εδώ, στο σπίτι τους», είπε ο Ναμ.

Τα ματωμένα αποτυπώματα

Oι αποκαλύψεις  προκαλούν σοκ. Πηγές που επικαλείται η Mirror αναφέρουν ότι βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης στο εσωτερικό της πόρτας του κοντέινερ  στοιχείο που υποδηλώνει ότι κάποιοι από τους 39 ανθρώπους προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανοίξουν την πόρτα ενώ το οξυγόνο τους τελείωνε.

Κάποιοι ήταν γυμνοί ή φορούσαν ελάχιστα ρούχα. «Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές στη Mirror. 

«Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές, προσθέτοντας ότι η εικόνα περιελάμβανε δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ