Έσεξ: Ραγδαίες εξελίξεις με το «φορτηγό της φρίκης» – Δυο νέες συλλήψεις

Η αστυνομία που διερευνά τους θανάτους των 39 Κινέζων που βρέθηκαν σε φορτηγό κοντά στο Έσσεξ, δήλωσαν ότι συνέλαβαν δύο ακόμη άτομα ως ύποπτα για εμπορία ανθρώπων, ενώ συνεχίζεται η ανάκριση του 25χρονου οδηγού που κρατείται ως ύποπτος για δολοφονία.

Καθώς η Κίνα κάλεσε τη Βρετανία να επιδιώξει «αυστηρή τιμωρία» για όσους ασχολούνται με τους θανάτους, η αστυνομία δήλωσε ότι κρατά έναν άνδρα και μια γυναίκα, 38 ετών, στο Warrington της βορειοδυτικής Αγγλίας, υπό την υπόνοια συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων που οδήγησε στην ανθρωποκτονία των 39 ανθρώπων.

Η πρεσβεία της Κινας στο Λονδίνο δήλωσε ότι είχε αποστείλει ομάδα στο Έσσεξ ενώ η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσιούνγκ, δήλωσε ότι η βρετανική αστυνομία δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να επαληθεύσει τις εθνικότητες των νεκρών.

«Ελπίζουμε ότι η βρετανική πλευρά θα μπορέσει να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει το συντομότερο δυνατό την ταυτότητα των θυμάτων, να διαπιστώσει τι συνέβη και να τιμωρήσει αυστηρά τους εγκληματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση», ανέφερε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ στην καθημερινή της ενημέρωση.

Οι Snakeheads πίσω από το δρομολόγιο θανάτου;

Δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα το φορτηγό-ψυγείο μέσα στο οποίο πέθαναν από το ψύχος 39 άνθρωποι διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης, σύμφωνα με την Daily Mail. Το φορτηγό φαίνεται να είχε κάνει στάση στα προσφυγικά περάσματα της Δουνκέρκης και του Καλέ στη Γαλλία, σε συνολικά τρία ταξίδια που έκανε στο Βέλγιο προτού φτάσει στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε. 

Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο φορτηγό νοικιαζόταν έναντι 250 λιρών την εβδομάδα, οπότε και εικάζεται πως έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από δουλεμπόρους. 

Σύμφωνα με τον «Guardian», οι 39 άνθρωποι – οκτώ γυναίκες και 31 άνδρες – ήταν ήδη παγιδευμένοι μέσα στο φορτηγό, όταν αυτό έφτανε στις βελγικές ακτές με προορισμό την Αγγλία. Όλοι τους ήταν στοιβαγμένοι μέσα στο φορτηγό για τουλάχιστον δέκα ώρες, με θερμοκρασίες που έφταναν ως και τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγές τις οποίες επικαλείται η «Daily Mail» αναφέρουν ότι οι μετανάστες προέρχονταν πιθανότατα από τη Φουτζιάν,  μια φτωχή επαρχία της νοτιοανατολικής Κίνας την οποία ελέγχουν δουλέμποροι, γνωστοί ως «snakeheads». Χρεώνουν 20.000 λίρες για να περνούν παράνομοι μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας και Γαλλίας. 

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ