Άνω Σύρος: Προσφέρω από καρδιάς ό,τι δεν χρειάζομαι πια

Ρούχα, υποδήματα, σχολικά είδη και βιβλία συγκεντρώνονται από την «οικογένεια» του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου με στόχο τη στήριξη ευπαθών συνανθρώπων μας.

Μέσα από την πρωτοβουλία του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επιδιώκει να καλύψει σημαντικές ανάγκες συμπολιτών μας και παράλληλα να διδάξει στα παιδιά τις έννοιες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς.

Για τη συλλογή των παραπάνω ειδών, τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου τοποθετήθηκαν δύο μεγάλες κούτες, έξω από το γραφείο των δασκάλων.

Οι γονείς καλούνται να φροντίσουν για την καλή κατάσταση των ειδών που θα προσφέρουν, ώστε αυτά να αποτελούν δώρο πρωτίστως σεβασμού απέναντι στα παιδιά που φιλοξενεί και φροντίζει η Στέγη.

Οι «κούτες αγάπης» είναι αναλόγως ζωγραφισμένες για να γίνεται αντιληπτό στους γονείς   τι είδος πρέπει να αφήσουν μέσα, ώστε μετά να γίνει πιο εύκολη η συλλογή τους.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τόσο τον κ. Μάρκο Λουμίδη, ο οποίος χάρισε και μετέφερε τις κούτες, όσο και τον Διευθυντή του σχολείου, για την άμεση συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στην εικαστικό του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, Δανάη Κοκκίνου, η οποία ζωγράφισε τις κούτες παρέα με τα παιδιά, εντάσσοντας τα σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

.koinignomi

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ