Μάγια Τσόκλη: Μετά τον καρκίνο άλλαξα τις προτεραιότητές μου

 Η Ζέτα Δούκα συνάντησε στην Τήνο τη Μάγια Τσόκλη, η οποία εξομολογήθηκε στο Thrive την περιπέτειά της με τον καρκίνο.

«Είχα αισθανθεί σαν να έβαζα όλα τα κομμάτια της ζωής μου μέσα σε ένα κουτί, το κούναγα και τα ξαναπέταγα κάτω και σαν να ξανάβλεπα με μια άλλη σειρά. Νομίζω ότι αλλάζουν λίγο οι προτεραιότητες. Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι όλοι όσοι έχουν περάσει από αυτές τις ιστορίες λίγο πολύ τα ίδια λέμε, δηλαδή καταντάει και πληκτικό μετά από λίγο.

Νομίζω ότι οι προτεραιότητες αλλάζουν, αυτό κυρίως. Μετά από αυτή την ιστορία δεν έχω αγχωθεί ξανά για deadline, ποτέ όμως. Αντιθέτως μπορώ να γίνω έξαλλη με το σχολείο του παιδιού γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό, μπορεί να έχω απόλυτο άδικο.

Άλλαξαν οι προτεραιότητες, αυτό θα έλεγα. Το δυσάρεστο με αυτές τις ιστορίες πως όταν περνάς μια τέτοια περιπέτεια, την περνάς εσύ. Και οι άνθρωποι που είναι γύρω σου ναι μεν το βιώνουν μέσα από σένα, αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα τη σκέψη τους και το πώς ζούσαν πριν

Αυτό είναι μια προσωπική και μοναχική υπόθεση. Και πολύ κόσμο να έχεις γύρω σου, τα μαθήματα που μπορεί να σου δώσει μια ασθένεια τα κερδίζεις μόνο εσύ. Οι γύρω σου ναι μεν συμπάσχουν, αλλά δεν αλλάζει η ζωή τους και πολύ», είπε η Μάγια Τσόκλη.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ