Λύρας: Έτσι έσωσα τον Πέτρο Τατσόπουλο

«Όταν με κάλεσαν για να παρευρεθώ στην εκπομπή του Alpha, βρισκόμουν στην Κρήτη και μάλιστα αρχικά τους το αρνήθηκα, λέγοντας τους ότι έπρεπε να αλλάξω τα εισιτήρια μου, όπως και τελικά πείστηκα να κάνω φεύγοντας νωρίτερα από το νησί», είπε ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύτρας στον Politica89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη για το περιστατικό με τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Περιγράφοντας το χρονικό και του καταλυτικού ρόλου που έπαιξε η παρουσία του Γιάννη Λύρα, στην παροχή πρώτων βοηθειών στο Πέτρο Τατσόπουλο, δήλωσε: “Όταν βρισκόμουν στο πλατό για την εκπομπή παρακολουθώντας την συζήτηση που προηγούνταν, είχα ένα κακό προαίσθημα για τον κ. Τατσόπουλο. Ένα έμπειρο μάτι γιατρού μπορούσε να αντιληφθεί πως τα λίγα λεπτά που προηγήθηκαν από την κατάρρευση του Πέτρου, μαρτυρούσαν πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση η υγεία του. Μόλις δήλωσε στον αέρα της εκπομπής ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία, έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι άμεσα πήγαν σε διαφημίσεις. Ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε δευτερόλεπτο θεωρείται κρίσιμο. Και τέτοια περιστατικά συνήθως στο 99% των περιπτώσεων τους πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνουμε. Άμεσα ζήτησα να καλέσουν ασθενοφόρο, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα του περιστατικού, παρέχοντας του παράλληλα τις πρώτες βοήθειες, καταφέρνοντας μετά από 15 λεπτά, να τον επαναφέρω.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Γιάννη Λύρα, σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κατάστασης του Πέτρου Τατσόπουλου, έπαιξε ο χρόνος, ο οποίος δεν πήγε χαμένος. “Σε ένα τέτοιο κρίσιμο σημείο φαίνεται η ιατρική γνώση, όταν υπάρχει μία κρίσιμη ιατρική κατάσταση πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η παρέμβαση της ιατρικής είναι απαραίτητη. Είχε σπάσει η αορτή του, είχε γεμίσει με αίμα, πιέζοντας την καρδιά του. Θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά τυχερός, το ότι ήμουν στο στούντιο, ότι ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πως οι γιατροί που τον παρέλαβαν έδρασαν γρήγορα και καταλυτικά.”

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ