Ζωντανεύει ο χειρότερος εφιάλτης: Τζιχαντιστές δραπέτευσαν από φυλακή στη βόρεια Συρία

Σάρκα και οστά φαίνεται πως παίρνουν οι χειρότεροι φόβοι για τις παρενέργειες της εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Πέραν του ανθρωπιστικού δράματος, με τους νεκρούς αμάχους και τους χιλιάδες εκτοπισμένους που παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς, πλέον επιβεβαιώνεται επίσημα ότι πέντε τζιχαντιστές του ISIS που κρατούνταν σε φυλακή της περιοχής κατάφεραν να δραπετεύσουν, μετά τον βομβαρδισμό της εγκατάστασης από τις τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, την είδηση επιβεβαίωσαν οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Οι κρατούμενοι τζιχαντιστές δραπέτευσαν από φυλακή στην πόλη Qamishli. Εξάλλου, εκμεταλλευόμενες την γενικευμένη αναταραχή, γυναίκες που φέρονται να σχετίζονται με τον ISIS επιτέθηκαν σε πέτρες και ρόπαλα στους φύλακες, σε καταυλισμό της περιοχής.

«Η γυναίκες του ISIS ξεσηκώθηκαν ενάντια στις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας, έβαλαν φωτιά σε αντίσχοινα και επιτέθηκαν σε διοικητικούς υπαλλήλους και φύλακες», ανέφερε εκπρόσωπος των Κούρδων.

Σημειώνεται ότι ήδη από την Πέμπτη Κούρδοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι κρατούμενοι τζιχαντιστές του ISIS ενδέχεται να δραπετεύσουν λόγω της εισβολής της Τουρκίας στην περιοχή.

 

 

topontiki

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ