Έσσεξ: Μέλος παγκόσμιου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων ο οδηγός του "φορτηγού του θανάτου"

Μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος»  όπως όλα δείχνουν είναι ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης με τα 39 πτώματα στο Έσεξ. Αυτό δήλωσε η Δημόσια Κατήγορος του πρωτοδικείου του Τσέλμσφορντ ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο Μο Ρόμπινσον.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η κατηγορία κατά του 25χρονου Μο Ρόμπινσον διατυπώθηκε κατά την εμφάνισή του τη Δευτέρα (28.10.2019) στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Νοεμβρίου.

«Ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από την τραγωδία»

«Ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από την τραγωδία», έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Έσεξ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Πέρφλιτ, πύλη εισόδου στη Βρετανία του μοιραίου κοντέινερ.

Κομμάτι ενός «παγκόσμιου κυκλώματος» είναι ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης με τα 39 πτώματα στο Έσεξ. Αυτό δήλωσε η Δημόσια Κατήγορος του πρωτοδικείου του Τσέλμσφορντ ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο Μο Ρόμπινσον. «Ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από την τραγωδία», έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Έσεξ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Πέρφλιτ, πύλη εισόδου στη Βρετανία του μοιραίου κοντέινερ.

Ενισχύεται η παρουσία συνοριοφυλάκων στο λιμάνι του Πέρφλιτ

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραφε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο τοπικό δημαρχείο του Θάροκ στο Έσεξ ότι “ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από αυτή την τραγωδία” και ότι η κυβέρνηση «καταδικάζει αυτή τη σκληρή πράξη».

Αργότερα τη Δευτέρα (28.10.2019), σε έκτακτη ενημέρωση προς τη Βουλή των Κοινοτήτων, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ είπε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία συνοριοφυλάκων στο λιμάνι του Πέρφλιτ, την πύλη εισόδου στη χώρα του μοιραίου κοντέινερ – ψυγείου.

Είπε επίσης ότι συμφωνήθηκε με τις βελγικές αρχές να αναπτυχθούν περισσότεροι Βρετανοί αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, από το οποίο έφυγε για το Πέρφλιτ το κοντέινερ.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ