Thomas Cook: Τα στελέχη έπαιρναν μπόνους εκατομμυρίων ενώ η εταιρεία κατέρρεε

Μόνο οργή- στους χιλιάδες εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό- προκαλούν τα ποσά που έπαιρναν τα τελευταία χρόνια τα μεγαλοστελέχη της Thomas Cook, ενώ η εταιρεία κατέρρεε.

Η Thomas Cook βάρεσε κανόνι τη Δευτέρα, αφήνοντας στον δρόμο 9.000 εργαζόμενους μόνο στη Βρετανία, δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες αναζητούν τρόπο επιστροφής από τις διακοπές τους και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο- και στην Ελλάδα- μετρούν τις απώλειές τους.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, ενώ η εταιρεία κατέρρεε, τα μεγαλοστελέχη της εισέπραξαν περίπου 30 εκατ. λίρες.

Ο Πέτερ Φανκχάουσερ, ο Ελβετός εκτελεστικός διευθυντής που ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη χρεοκοπία της εταιρείας, έχει βάλει στον λογαριασμό του 8,3 εκατ. λίρες από τότε που ανέλαβε, το 2014, μεταξύ των οποίων και μπόνους 2,9 εκατ. λιρών, το οποίο εισέπραξε το 2015. Οι προκάτοχοί του επίσης ανταμείφθηκαν αδρά, παρότι την τελευταία δεκαετία η Thomas Cook προσπαθούσε να διαχειριστεί χρέος ύψους 1,7 δισ. λιρών.

Ο Μάνι Φοντένλα- Νοβόα εισέπραξε 17,2 εκατ. λίρες από το 2007 έως το 2011 και η διάδοχός του, Χάριετ Γκριν, είχε πάρει μπόνους 5,6 εκατ. λιρών το 2015. Αυτοί οι δύο εκτελεστικοί διευθυντές της Thomas Cook είχαν κόψει πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας όσο ήταν στο τιμόνι της εταιρείας. Επίσης, ο πρόεδρος της Thomas Cook, Φρανκ Μέισμαν, εισέπραξε 1,6 εκατ. λίρες από το 2014 και οι οικονομικοί διευθυντές Μάικλ Χίλι και Μπιλ Σκοτ συνολικά εισέπραξαν περίπου 7 εκατ. λίρες από το 2014.

Πηγή: iefimerida.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ