Thomas Cook: Στον "αέρα" προγραμματισμένοι γάμοι στην Ελλάδα

Ακόμη και λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το κλείσιμο του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook, η εταιρεία εξακολουθούσε να κάνει κρατήσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Βρετανοί δημοσιογράφοι.

Δεν ήταν λίγοι οι πελάτες που έσπευσαν να επωφεληθούν από τις προσφορές πακέτων για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα, δύο ώρες πριν από την κατάρρευση του γραφείου, αξίας 187 λιρών το άτομο, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονταν πτήση από το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, μεταφορές και κατάλυμα.

Το σύστημα κρατήσεων της εταιρίας έστειλε επιβεβαίωση στις 08.12 το πρωί, μαζί με τα ταξιδιωτικά έγγραφα, στην οποία μάλιστα αναγράφονταν «Ελπίζουμε να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι και περιμένουμε νέα σας κατά την επιστροφή».

Μία άλλη ιστορία, η οποία δημοσιεύεται στην Nottingham Post, διηγείται την ειρωνεία της τύχης στην ιστορία ενός πελάτη που φέρει το ίδιο όνομα με την εταιρία. Ο κ. Τόμας Κουκ δήλωσε «συντετριμμένος» καθώς ο γάμος που ονειρευόταν να κάνει στη Ρόδο, στις 27 Σεπτεμβρίου, για τον οποίο ξόδεψε σχεδόν 10.000 λίρες, μαζί με την σύντροφό του Αμέλια Μπιντς, μάλλον θα πρέπει να… ακυρωθεί, μετά το κλείσιμο της εταιρίας. «Η Thomas Cook μας είχε υποσχεθεί μία έκπληξη την ημέρα του γάμου, εξαιτίας της σύμπτωσης του ονόματός μου με αυτό της εταιρίας, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτή η έκπληξη που περιμέναμε» δήλωσε ο πελάτης.

Ένα άλλο ζευγάρι, ο Λέιτον Ρος και η Νάταλι Γουέλς, αντιμετώπισαν εξίσου πικρά νέα, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να πετάξουν στην Κω, όπου την Παρασκευή είναι προγραμματισμένος ο γάμος τους, τον οποίο σχεδίαζαν χρόνια πριν. Κάποια από τα μέλη της οικογένειας, όπως ο πατέρας του γαμπρού και ένα από τα παιδιά τους, βρίσκονται ήδη στο νησί και τους περιμένουν, ενόσω το ζευγάρι προσπαθεί να βρει εισιτήρια με πτήσεις της τελευταίας στιγμής, που μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 4.000 λίρες, για να εξασφαλίσει ότι θα βρίσκεται εκεί την ημέρα του γάμου. Όσο για τους 50 καλεσμένους τους, μάλλον θα πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδια, καθώς μαρτυρίες επιβατών στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, αναφέρουν ότι ακόμη και εάν βρεθούν εναλλακτικές πτήσεις, οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Πάντως, ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Ντέιρντρ Χάτον, δεσμεύτηκε μέχρι στιγμής ότι όλοι οι ταξιδιώτες πελάτες της εταιρίας θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις διακοπές τους, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή τους σε συνεργασία με άλλες εταιρίες. Πάνω από 600.000 επιβάτες έχουν επηρεαστεί από την εξέλιξη, ενώ σε 150.000 υπολογίζονται οι Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται σε κάποιο ξένο προορισμό.

Σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, για τις πτήσεις που επιστρέφουν στη Βρετανία, δεν παίζει ρόλο εάν οι πελάτες της Thomas Cook προστατεύονται από την ευρωπαϊκή οδηγία ATOL ή όχι, ούτε ποια είναι η εθνικότητά τους. «Όλοι οι πελάτες της εταιρίας που βρίσκονται σε διακοπές και έχουν εισιτήριο επιστροφής για την Βρετανία, θα επιστρέψουν πίσω σε διάστημα δύο εβδομάδων» διαβεβαίωσε το υπουργείο Μεταφορών.

antenna.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ