Θεατρικό εργαστήρι και πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων από την Αυτοσχέδια Σκηνή

Η Αυτοσχέδια Σκηνή καλωσορίζει τη νέα χρονιά με δωρεάν εβδομάδα μαθημάτων θεάτρου για ενήλικες και εφήβους, με σκοπό τη γνωριμία όσων ενδιαφέρονται για το θέατρο, με την λειτουργία θεατρικού εργαστηριού. Να τονίσουμε οτι ο Σεπτέμβριος ως μήνας γνωριμίας είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν Τμήματα Ενηλίκων αλλά και Εφήβων. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:  

-Τμήματα ενηλίκων (στον χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνής)

Δευτέρα 18.00-20.00: Αυτοσχεδιασμός

Τετάρτη 17.30-19.30: Σωματικό Θέατρο-Commedia dell’arte

19.30-21.30: Υποκριτική-Παράσταση

Κυριακή  19.00-21.30: Yποκριτική- Παράσταση

 

-Τμήματα Εφήβων (στον χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνή) 

Κυριακή 11.00-15.00: Θέατρο για εφήβους

*Η ομάδα φέτος θα δουλέψει το έργο του Ανδρέα Φλουράκη « Θέλω μια χώρα» που θα ανέβει τον Μάρτιο του 2020.

 

Σεμινάριο Θεάτρου προσωπικής ανάπτυξης στην Αθήνα

Επίσης στην Αθήνα και το Θέατρο Εύπολις με το οποίο η Μαρία Σκαφιδά έχει αναπτύξει συνεργασία θα πραγματοποιηθεί  Σεμινάριο Θεάτρου προσωπικής ανάπτυξης τις εξής ημερομηνίες28 Σεπτεμβρίου- 19 Οκτωβρίου  -23 Νοεμβρίου -21 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου-15 Φεβρουαρίου 4 Απριλίου-9 Μαΐου -6 Ιουνίου

 

-Το αυτοσχέδιο Θέατρο στο σχολείο

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία της Αυτοσχέδιας Σκηνής είναι το Θεατροπαιδαγωγικό Πρότζεκτ για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, το οποίο θα περιλαμβάνει επισκέψεις στο χώρο του σχολείου, ώστε να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στο θέατρο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα.

 

Όσον αφορά τις παραγωγές που θα δούμε από την “Αυτοσχέδια Σκηνή” την φετινή σεζόν ,
-Η ομάδα αποφάσισε να ξαναπαρουσιάσει “To σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”  του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, αφενός εξαιτίας της απαίτησης του κόσμου , που επιθυμούσε να το ξαναδεί και αφετέρου γιατί το συγκεκριμένο έργο διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου τον περασμένο Ιούλιο αποφέροντας στην “Αυτοσχέδια Σκηνή” δύο πολύ σημαντικά βραβεία, το βραβείο καλύτερης παράστασης και το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου για την ερασιτέχνη ηθοποιό Σοφία Δαμήλου. Να πούμε οτι η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά. Το έργο θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στις 1,2,3 Νοεμβρίου.

 

ομάδα των εφήβων τώρα, το Μάρτιο του 2020, θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο έργο, που έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για το βραβευμένο έργο ” Θέλω μια χώρα” του Ανδρέα Φλουράκη.
-Τέλος, το Δεκέμβριο η Μαρία Σκαφιδά θα πρωταγωνιστεί σε ένα θεατρικό μονόλογο, σε ένα ρόλο έκπληξη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ