Παρασκευή ξεκινά το πανηγύρι της Μεσσήνης με την κάθοδο της Βουλκανιώτισσας

Κάθε χρόνο η πόλη της Μεσσήνης αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθώς πραγματοποιείται η μεγάλη εμποροπανήγυρις που αριθμεί εκατοντάδες χρόνια. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, στην πόλη της Μεσσήνης. 

Η τελετή καθόδου της σεπτής εικόνας της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή του Βουλκάνου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.  Η κάθοδος της εικόνας θα ξεκινήσει στη 01.00 τη νύχτα με πιστούς να τη συνοδεύουν. Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της Μεσσήνης μέχρι το Μετόχι της Ιεράς Μονής, όπου η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.  Την σεπτή εικόνα θα υποδεχθεί και θα προίσταται της λιτανείας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομος συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας θα ξεκινήσει και το φημισμένο πανηγύρι της Μεσσήνης, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα με σύνθημα «ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΗ», που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης, τον Δήμο Μεσσήνης και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.  Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 20.00 με μεγάλες προσφορές και εκπλήξεις. Παράλληλα στην πόλη θα πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις με μουσική και χορούς.

-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη στος 18:00, έως και τις 02:00 νύχτα της Παρασκευής, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, θα επιτρέπεται η άνοδος των αυτοκινήτων μόνο από: Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Λάμπαινα – Κακοπέτρι – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Μελιγαλά – Νεοχώρι – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Επιπλέον, η κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή, θα πραγματοποιείται μόνο προς τη Γέφυρα Βαλύρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ