Ομάδα Φωτογραφίας “ZERO” από το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας

Μία νέα φωτογραφική ομάδα κάνει την εμφάνιση της στην Καλαμάτα από τον γνωστό σε όλους μας πολιτιστικό σύλλογο«Καλλιτεχνικό Στέκι». Της ομάδας ηγείται ο δάσκαλος φωτογραφίας του Καλλιτεχνικού Στεκιού, Ρόμπερτ Ζερβός.  Το λογότυπο της ομάδας, “παίζει” με τον αριθμό μηδέν (Zero) και μας παραπέμπει σε ένα μάτι το οποίο συμβολίζει το πραγματικό “εργαλείο” για την λήψη μίας φωτογραφίας και όχι το τεχνικό μέσο που συνήθως χρησιμοποιείται.

Σκοπός της δημιουργίας της φωτογραφικής ομάδας είναι η ομαδική ενασχόληση ατόμων που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από την καλλιτεχνική-πολιτιστική συνύπαρξη τους, καθώς επίσης και:
-Να μελετά κοινωνικά ή μη θέματα,καταστάσεις ή περιοχές και να τα αναδεικνύει μέσα από συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς ή ομάδες, διοργανώνοντας εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της ομάδας, ή με την έκδοση λευκωμάτων των παραπάνω εργασιών και την διάθεση αυτών στο κοινό.

-Κάθε μέλος της ομάδας έχει το δικαίωμα να προτείνει ένα θέμα προς φωτογραφική μελέτη, ανάδειξη και αυτό θα υλοποιείται εφόσον υπάρχει πλειοψηφική έγκριση των μελών.

-Να πραγματοποιεί φωτογραφικές εκδρομές, επισκέψεις σε φωτογραφικά δρώμενα και μουσεία.

-Να προσκαλεί φωτογράφους για παρουσίαση του έργου τους,

-Να μελετά μεγάλους φωτογράφους Έλληνες και διεθνείς.

Συναντήσεις: Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα (κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 8:00μμ) καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους με εξαίρεση τον Αύγουστο. Η ομάδα θα συναντάται στην οδό Μπενάκη 5, στο Καλλιτεχνικό Στέκι.

Μέσα από την σελίδα της ομάδας στο FB και στο Instagram θα βγαίνουν ανακοινώσεις, θα δημοσιοποιούνται φωτογραφίες, εκδρομές, επισκέψεις και γενικότερα τα νέα της ομάδας όσον αφορά στις δραστηριότητες της.

Οικονομικά : Η ομάδα θα διατηρεί κοινό ταμείο με τις συνεισφορές των μελών της, από το οποίο θα χρηματοδοτεί τα εξοδα των εκτυπώσεων,κάδρων,εκδόσεων και λοιπών δραστηριοτήτων της είτε κατά μέρος είτε στο σύνολο τους. Σε περιπτώσεις πλεονάσματος τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση εκδρομών ή για ότι άλλο συμφωνηθεί σε πλειοψηφία.

Μέλη : Μέλη της ομάδας θεωρούνται μόνο όσοι παρακολουθούν όλες τις συναντήσεις και έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κοινό ταμείο.  Δικαίωμα συμμετοχής στις εκθέσεις και σε τυχόν εκδόσεις έχουν μόνο τα μέλη.  Παρ’όλα αυτά οι φωτογραφικές εκδρομές και οι επισκέψεις είναι ανοιχτές και σε μη μέλη της ομάδας με την ανάλογη οικονομική συνεισφορά που θα καλύπτει την συγκεκριμένη συμμετοχή. Οι συμμετοχές αυτές θα πηγαίνουν στο κοινό ταμείο της ομάδας.

Πρώτη Θεματολογία και λήξη δήλωσης ενδιαφέροντος: Κατά την πρώτη της επίσημη συνάντηση η ομάδα ψήφισε ανάμεσα σε 12 θέματα για την πρώτη της έκθεση και ανέδειξε το θέμα«εξαρτήσεις» με το οποίο θα ασχοληθεί για τους επόμενους έξι μήνες.  Η ομάδα αριθμεί ήδη 15 μέλη και με μεγάλη της χαρά θα υποδεχθεί νέα μέλη που τυχόν ενδιαφέρονται μέχρι  την επόμενη συνάντησή της την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι γνώστες της τέχνης της φωτογραφίας και η να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας, είτε στο Κ.Σ είτε σε άλλον φορέα.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Ρόμπερτ Ζερβό είτε στην παραπάνω διεύθυνση είτε στο τηλέφωνο 27210-98012

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ