Μουσικό Αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν | Σάββατο 28/9 στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Μια πολύ ωραία αφιερωματική εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στην μνήμη ενός μεγάλου συγγραφέα, συνθέτη και τραγουδιστή, που πρίν από τρία χρόνια έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάμε για τον Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος με την αισθαντική και μελωδική φωνή του έδωσε το δικό του στίγμα στην μουσική σκηνή.

Στην εκδήλωση αυτή θα δούμε επι σκηνής τρεις νέες , αλλά ταλαντούχες τραγουδίστριες , οι οποίες με την συνοδεία με τη συνοδεία μουσικής θα παρουσιάσουν έργα του μεγάλου Καναδού δημιουργού. Πρόκειται για τις:

Νalyssa Green (Βιολέτα Σαραφιανού),

Sugahspank! (Γεωργία Καλαφάτη)  και

-Lou is (Λουίζα Σοφιανοπούλου)  τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές διαδρομές αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα προσεγγίσουν τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος με την τόσο χαρακτηριστική βαθιά, αισθαντική φωνή του.

Η αισθαντική της φωνή της πρώτης θα συναντήσει την εκφραστική φωνή της δεύτερης και μαζί θα ενωθούν μουσικά με την ευέλικτη φωνή της τρίτης. Οι τρείς ερμηνεύτριες θα πλαισιώνονται από τους ταλαντούχους μουσικούς:

– Σεραφείμ Μπέλλο στα ντραμς ,

Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα και

-‘Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα,

Ο Κοέν υπήρξε ένας πολυεπίπεδος άνθρωπος και δημιουργός. Ποτέ δεν αναλώθηκε σε έναν τομέα, αλλά μεταπηδούσε από την συγγραφή, στην σύνθεση και την ερμηνεία και μέσα από τις μοναδικές του συνθέσεις και μελωδίες μοιραζόταν τους προβληματισμούς του γύρω από τα κύρια θέματα που τον απασχολούσαν, όπως η θρησκεία, ο έρωτας και η μοναξιά, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι τοποθετήσεις σε κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως ο πόλεμος, οι εκτρώσεις. Ο Λεονάρντ Κοέν ήταν ένα καλλιτέχνης που ύμνησε τον άνθρωπο όπως είναι, με τις αδυναμίες του.

Πώληση εισιτηρίων: από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,

τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ