Μεγάλος Ταξιδιωτικός ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Enter Media Group και το “Petra & Fos Boutique Hotel & Spa” στην Μάνη

Νέος Μεγάλος Ταξιδιωτικός ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Enter Media Group (Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV ) και το μαγευτικό ξενοδοχείο   Petra & Fos Boutique Hotel & Spa στην Μάνη με δώρο δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό  για ένα τυχερό ζευγάρι, που αναζητά την απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Τρόποι Συμμετοχής 

-Τηλεφωνικά: Κάλεσε στο 27210-91704 σε όλες τις εκπομπές των μέσων μας, άφησε τα στοιχεία σου και διεκδίκησε και εσύ αυτό το μοναδικό δώρο

-Μέσω Facebook 

α)Κάνε Like στην σελίδα μας και την σελίδα του  Petra & Fos Boutique Hotel & Spa

β)Κάνε ένα σχόλιο κάτω από την επίσημη ανάρτηση του διαγωνισμού στις σελίδες των μέσων μας κάνοντας tag και δύο φίλους/ες σου .

γ)Κάνε share την ανάρτηση του διαγωνισμού στο προφίλ σου

-Μέσω Ιnstagram 

α) Ακολούθησε τα μέσα μας στο instagram πληκτρολογώντας entermessinia και το ξενοδοχείο πληκτρολογώντας @petrakaifos

β)Άφησε το σχόλιο σου κάτω από την ανάρτηση του διαγωνισμού

γ)Κάνε tag δύο φίλους/ες σου.

Ο διαγωνισμός ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτέμβρη όταν θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού ζευγαριού, που θα απολαύσει δύο υπέροχες μέρες με πρωινό στο υπέροχο Petra & Fos Boutique Hotel & Spa στην Μάνη. Η κλήρωση θα γίνει live στην εκπομπή της Άστρης Μαυρέα.

Καλή Επιτυχία σε όλους 

Petra & Fos Boutique Hotel & Spa

Το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στις βραχώδεις νότιες παρυφές του Ταϋγέτου, στη Μάνη.  Το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό νέα ιδιοκτησία και βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αναβάθμισης. Έχει κατασκευαστεί και ανακαινιστεί με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενταγμένο μοναδικά στο φυσικό περιβάλλον. Η λιτή πολυτέλεια χαρακτηρίζει την κάθε λεπτομέρεια  προσκαλώντας τον φιλοξενούμενο να ανακαλύψει την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία της Μάνης και να ζήσει μια αυθεντική εμπειρία.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 23 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες υψηλής αισθητικής και ποιότητας διακόσμησης. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μοναδική θέα στη θάλασσα, στο μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου, για μία αξέχαστη διαμονή με όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου πολυτελούς ξενοδοχείου.

Η πέτρα, μάρτυρας της αιωνιότητας, σκληρή, συμπαγής, παλεύει ενάντια στο χρόνο, ανίκητη στα κύματα του χρόνου έζησε, γνώρισε και διαμόρφωσε τα στάδια του ανθρώπινου πολιτισμού.  Παράλληλα, ήλιος, η μοναδική μορφή φυσικού φωτός, ο χορηγός της ζωής αποτέλεσε την πρώτη θεότητα την οποία συνέλαβε διαισθητικά η ανθρώπινη λογική και κατέλαβε προεξέχουσα θέση στις θρησκείες όλων των λαών. Η ζωογόνος ενέργεια συμβολίζεται με το σχήμα του κύκλου, το τέλειο σχήμα χωρίς αρχή και τέλος που αντιπροσωπεύει την απεραντοσύνη, την απεριόριστη δυνατότητα ανάπτυξης, και εγγυάται την τάξη και την ευρυθμία του σύμπαντος κόσμου.

Ο Ήλιος αποτυπώθηκε συχνά πάνω στην πέτρα όπως μαρτυρούν αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο ακρωτήριο Ταίναρο. Επίσης, η Βυζαντινή Τέχνη παρουσιάζει πολλά παραδείγματα αποτυπώσεως του ήλιου σε συγκεκριμένα μοτίβα. Η αφαιρετική ιδιοτυπία αυτών των μοτίβων προσδιορίζει το σχήμα του λογότυπου του ξενοδοχείου, κάνοντας αναφορά στο απέριττο και λιτό φυσικό περιβάλλον της Μάνης. Η εικόνα συμπληρώνεται με το γαλαζοπράσινο του σημείου, όπου η θάλασσα συναντά τον ουρανό. Η δημιουργία μιας εικόνας αναγνωρίσιμου συμβόλου το οποίο δημιουργεί χρωματική αντίθεση με φόντο την πέτρα και την φύση αντανακλά το πνεύμα του «Πέτρα & Φως».

Με όραμα τον σεβασμό της Μάνας Γης, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου “Πέτρα και Φως” είναι απόλυτα βέβαιοι πως το ξενοδοχείο τους είναι πάντα ένας προορισμός όπου οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την Αυθεντικότητα και αφυπνίζουν το Όνειρο. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν πηγαία φιλοξενία, με συνέπεια στην αριστεία και την αρμονία, στηριγμένη στις βασικές τους αρχές, όπως η ποιότητα, η εξωστρέφεια,η καινοτομία,η ατομική υπευθυνότητα, ο σεβασμός, το πάθος,η  ομαδικότητα,η ευελιξία και η περηφάνια.

Δωμάτια & Σουίτες

DOUBLE COMFORT

Τα double comfort διαθέτουν είτε διπλό, είτε δύο μονά κρεβάτια και προσφέρουν θέα στη θάλασσα. Είναι ευρύχωρα και εξοπλισμένα με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, δωρεάν Wi-Fi, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.

Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία. Οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

DOUBLE SUPERIOR

Τα double superior διαθέτουν είτε διπλό, είτε δύο μονά κρεβάτια και προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Είναι πιο ευρύχωρα σε σύγκριση με τα double comfort και εξοπλισμένα με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις,  δωρεάν Wi-Fi, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.

Ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, προσδίδοντας   μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία. Οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

SUPERIOR ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΤΖΑΚΙ

Τα double superior διαθέτουν είτε διπλό, είτε δύο μονά κρεβάτια και προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Είναι πιο ευρύχωρα σε σύγκριση με τα double comfort και εξοπλισμένα με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, δωρεάν Wi-Fi,τζάκι ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.

Ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, προσδίδοντας μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία. Οι φιλοξενούμενοι μας απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

SUPERIOR ΤΡΙΚΙΛΙΝΑ

Τα superior τρίκλινα διαθέτουν ένα διπλό και ένα μονό κρεβάτι, και προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Είναι ιδιαιτέρως ευρύχωρα και εξοπλισμένα με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις,  δωρεάν Wi-Fi, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.  Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία.  Οι φιλοξενούμενοι  απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

Executive double

Τα executive δίκλινα δωμάτια διαθέτουν είτε διπλό, είτε δύο μονά κρεβάτια και προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Είναι ευρύχωρα δωμάτια που παρέχουν privacy με ξύλινο deck, ομπρέλα και ξαπλώστρες, εξοπλισμένα με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις,  δωρεάν Wi-Fi, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.  Ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, προσδίδοντας   μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία. Οι φιλοξενούμενοι  απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

 

Executive Δίκλινο με τζάκι

Τα executive δίκλινα δωμάτια διαθέτουν είτε διπλό, είτε δύο μονά κρεβάτια και προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Είναι ευρύχωρα δωμάτια που παρέχουν privacy με ξύλινο deck, ομπρέλα και ξαπλώστρες, εξοπλισμένα με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, δωρεάν Wi-Fi, τζάκι ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.  Ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, προσδίδοντας μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία. Οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

Δίχωρο Μανιάτικο Δωμάτιο

Το Δίχωρο Μανιάτικο δωμάτιο διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι καθώς και έναν ευρύ χώρο καθιστικού με extra κτιστό κρεβάτι και υπέροχη θέα στον μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου και μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 άτομα. Είναι εξοπλισμένη με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, δωρεάν Wi-Fi, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους. Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία.

Μανιάτικος Πύργος

Ο Μανιάτικος Πύργος εγγυάται την πολυτελή διαμονή σε ένα καταφύγιο κλασσικής κομψότητας, καλώντας τους φιλοξενούμενους να ανακαλύψουν το εντυπωσιακό μανιάτικο τοπίο. Το συγκεκριμένο δωμάτιο διαθέτει στο ισόγειο ένα χτιστό κρεβάτι και μεγάλο μπαλκόνι με μοναδική θέα στη θάλασσα, τζάκι, γραφείο, ευρύχωρο μπάνιο και τηλεόραση, ενώ η εσωτερική ξύλινη σκάλα οδηγεί στη σοφίτα με το διπλό κρεβάτι και την επιπλέον τηλεόραση.  Με ιματισμό υψηλής ποιότητας, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος Apivita αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, δωρεάν Wi-Fi, ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενους.  Η απλότητα της παράδοσης αποκτά μοντέρνες πινελιές, με χρώματα που παίζουν με φυσικά υλικά και προσθέτουν διαχρονική γοητεία.

 

ESTIATORIO ΑΝΕΡΟΥΣΑ ή ΑΝΑΡΟΥΣΑ

Το εστιατόριο Ανερούσα προσκαλεί το κοινό του σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες με την εγγυημένη υπογραφή του καταξιωμένου chef Χριστόφορου Πέσκια.Οι μεσογειακές γεύσεις αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση αξιοποιώντας εξαιρετικά τις πρώτες ύλες της Μανιάτικης γης, ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές. Γεύσεις με εκπλήξεις και επιτυχημένους συνδυασμούς δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής.Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, το επαγγελματικό service και την μοναδική ατμόσφαιρα, εγγυώνται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ανερούσα ή Αναρούσα: ελληνική λέξη με διττή σημασία που τείνει να εξαληφθεί. Δηλώνει αφ’ ενός την επιστροφή του κύματος από την παραλία στην θάλασσα και τη δίνη μέσα στη θάλασσα και αφ’ ετέρου τη νεράιδα του γιαλού, το ξωτικό. “πρασινομαλλούσα και φεγγοβολούσα μεσ’ στις ανεράιδες ρήγισσα ανερούσα”  γράφει ο Κωστής Παλαμάς.

Στην υπέροχη εξωτερική βεράντα με θέα το μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τα ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής μέσα από πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Η σπαγγέτι καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης και παλαιωμένη γραβιέρα, όπως και ο μοσχαρίσιος μουσακάς με μπεσαμέλ φέτας αποτελούν ένα μικρό δείγμα των εκπλήξεων που επιφυλάσσονται.

 

“Ηιόνη” Spa

Το “Ηιόνη Spa” προσκαλεί τον φιλοξενούμενο να ανακαλύψει εκτός από τη μοναδική άγρια ομορφιά και γοητεία της Μάνης, τις καταπληκτικές θεραπείες προσώπου και σώματος, με αγνά φρέσκα υλικά, που αγκαλιάζουν τις αισθήσεις σας με πολυτέλεια και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για μικρές και μεγάλες απολαύσεις στη χαλάρωση και την αναζωογόνηση σας.  Οι εκπαιδευμένοι θεραπευτές  θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τις πλήρεις και εξατομικευμένες υπηρεσίες ευεξίας που προσφέρουμε. Επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς θεραπεία σύμφωνα με τις ανάγκες και τους φυσικούς ρυθμούς του σώματος σας.

Το “Ηιόνη Spa” πήρε το όνομα του από τη Νηρηίδα Ηιόνη, αρχαιοελληνική θεότητα των κόλπων και των παραλιών. Οι Νηρηίδες κατά την ελληνική μυθολογία ήταν νύμφες που ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους, Νηρέα, και σύμφωνα με την παράδοση ήταν ιδιαίτερα περήφανες για την ομορφιά τους. Η μοναδική εμπειρία του “Ηιόνη Spa” υπόσχεται να σας χαρίσει ένα ταξίδι αναζωογόνησης, εμπνευσμένο από την αρχαιότητα, και να διεγείρει τις αισθήσεις.

Μία εμπειρία spa δε θα ήταν πλήρης χωρίς μία διεγερτική υδροθεραπεία. Με δυνατότητα επιλογής έως και 40 διαφορετικών προγραμμάτων, αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να απαλλαγείτε από το άγχος και την κούραση και να χαλαρώσετε τους κουρασμένους σας μύες.

 

ΠΙΣΙΝΑ & POOL BAR

Οι φιλοξενούμενοι του Πέτρα και Φως μπορούν να χαλαρώσουν με βουτιές στην πισίνα του ξενοδοχείου κάνοντας ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες , απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα του κόλπου του Οιτύλου, καθώς και ένα δροσιστικό κοκτέιλ στο pool bar , όπου εξειδικευμένοι barmen παρασκευάζουν τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς ποτών.

 Προορισμός

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το γραφικό χωριό Οίτυλο, με τα καλοδιατηρημένα λιθόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις παλιές εκκλησίες του, όπως ο ναός της κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο άγιος Γεώργιος και οι Ταξιάρχες. Γνωστό, ήδη, από τα μυκηναϊκά χρόνια, ως μια από τις εννέα πόλεις των αχαιών, που είχαν ηγεμόνα το Μενέλαο, συνεισέφερε, κατά τον Όμηρο, πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Στην «Ελλάδος Περιήγησις» του Παυσανία αναφέρεται ότι στην πόλη υπήρχε ένα ιερό του Σάραπι και στην αγορά του ένα ξόανο του Απόλλωνος Καρνείου.

Το χωριό προσφέρεται για ήσυχους περιπάτους. Στις νοτιοδυτικές παρυφές του, από τη θέση «Φρύγανο» (το όνομα της προήλθε από ένα τεράστιο φρύγανο, του οποίου η ευρύχωρη σκιά είναι καταφύγιο δροσιάς) ξεκινά ο παλιός πλακόστρωτος δρόμος, διαμορφωμένο σήμερα μονοπάτι, που ενώνει το Οίτυλο με το πεδινό τμήμα στο μυχό του κόλπου. Η θέα που προσφέρεται απλόχερα, συναντά τις φραγκοσυκιές, τα φρύγανα και τις ελιές, μέχρι τη θάλασσα που λαμπυρίζει στο βάθος. Στο μέσο περίπου της διαδρομής ξεπροβάλλει η βυζαντινή εκκλησία του Σωτήρα με φόντο τους μαλακούς, κιτρινωπούς βράχους. Το μονοπάτι καταλήγει στον κόλπο του Οιτύλου, αλλοτινό ορμητήριο τρομερών πειρατών. Στο μυχό του κόλπου αναπτύσσονται δύο οικισμοί, το Καραβοστάσι, επίνειο του Οιτύλου και το Νέο Οίτυλο.  Η παραλία είναι ιδανική για μπάνιο αλλά και γευστικές εξερευνήσεις στα παραλιακά ταβερνάκια, που δροσίζονται από το κύμα.

Το καταπράσινο φαράγγι Μυλολάγκαδο χωρίζει το Οίτυλο από το κάστρο της Κελεφάς. Αποτελεί φρούριο, το οποίο χτίστηκε κατόπιν εντολής του τούρκου Βεζύρη Αχμέτ Κιοπρουλή το 17 αιώνα με σκοπό να καθυποτάξει αν και ανεπιτυχώς τη Μάνη. Η μοναδική θέα προς τη θάλασσα και την άνυδρη Μέσα Μάνη αποζημιώνει τους επισκέπτες του Κάστρου.Συμπληρώνοντας τον πίνακα του κόλπου του Οιτύλου δεν πρέπει να παραληφθεί και το Λιμένι, οικισμός στα νοτιοδυτικά του κόλπου, επίνειο της Αρεόπολης, σημερινή έδρα του δήμου Οιτύλου. Τα νερά τυρκουάζ, καθάρια γλείφουν τους βράχους και τα μανιάτικα σπίτια. Ανάμεσα τους ξεπροβάλλει αγέραντος ο πύργος των Μαυρομιχαλαίων, ηγετική Μανιάτικη οικογένεια στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η περιήγηση και πεζοπορία στα μονοπάτια και τα λιθόστρωτα της Μάνης είναι επίσης μια δραστηριότητα που πρέπει να δοκιμάσει κανείς για να γνωρίσει καλύτερα τον μαγευτικό αυτό τόπο. Ακολουθήστε τις ενδεικτικές πινακίδες και βεβαίως τις οδηγίες των ντόπιων.
Μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε είναι:

το Λιμένι με τα τυρκουάζ νερά και το μουσείο Μέσα Μανής στο αρχοντικό των Μαυρομιχαλαίων

το κάστρο της Κελεφάς

η ιστορική Μονή Δεκούλου με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα η ιστορική Αρεόπολη

το μοναδικής ομορφιάς και γεωλογικής αξίας λιμναίο σπήλαιο του Δυρού και το Νεολιθικό Μουσείο του Δυρού

το Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με το ναό του Ποσειδώνα

το λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο

το αρχαίο θέατρο Γυθείου

το νησάκι της Κρανάης (ή Μαραθονήσι) με τον παραδοσιακό πύργο του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, που στεγάζει το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης

η φημισμένη καστρόπολη του Μυστρά

η μαγευτική Μονεμβασιά

Στον Πύργο Δυρού υπάρχει Πρότυπο Κέντρο Ιππασίας όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει το όμορφο αυτό σπορ είτε είναι έμπειρος αναβάτης είτε αρχάριος (και για παιδιά από 8 ετών).
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια ρομαντική βαρκάδα και να επισκεφθούν από θαλάσσης τις σπηλιές και τις παραλίες της περιοχής η αφετηρία είναι το Λιμένι, το Καραβοστάσι, η Καρδαμύλη και η Στούπα.

Για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing το Μαυροβούνι είναι must (θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του είδους στην Ελλάδα)
Επίσης, στην παραλία του Μαυροβουνίου έχει εγκατασταθεί Σταθμός Πεδίου των εθελοντών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ (Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας). Εδώ κάθε χρόνο κατασκευάζεται φυσικό εκκολαπτήριο όπου μεταφέρονται όσες από τις φωλιές της παραλίας γίνονται σε επικίνδυνα σημεία, ενώ διοργανώνονται ενημερωτικές παρουσιάσεις με διαφάνειες για την ενημέρωση των επισκεπτών.
Για θαλάσσιο σκι και jet ski κατευθυνθείτε στο Βαθύ ή στην παραλία της Στούπας, ενώ για canoeing/kayaking στην Στούπα ή στην Καλογριά.
Στην Καρδαμύλη θα βρείτε το Kardamili Diving Center για να ανακαλύψετε την μαγεία του βυθού.

Το καταπράσινο φαράγγι Μυλολάγκαδο χωρίζει το Οίτυλο από το κάστρο της Κελεφάς. Αποτελεί φρούριο, το οποίο χτίστηκε κατόπιν εντολής του τούρκου Βεζύρη Αχμέτ Κιοπρουλή το 17 αιώνα με σκοπό να καθυποτάξει αν και ανεπιτυχώς τη Μάνη. Η μοναδική θέα προς τη θάλασσα και την άνυδρη Μέσα Μάνη αποζημιώνει τους επισκέπτες του Κάστρου.
Συμπληρώνοντας τον πίνακα του κόλπου του Οιτύλου δεν πρέπει να παραληφθεί και το Λιμένι, οικισμός στα νοτιοδυτικά του κόλπου, επίνειο της Αρεόπολης, σημερινή έδρα του δήμου Οιτύλου. Τα νερά τυρκουάζ, καθάρια γλείφουν τους βράχους και τα μανιάτικα σπίτια. Ανάμεσα τους ξεπροβάλλει αγέραντος ο πύργος των Μαυρομιχαλαίων, ηγετική Μανιάτικη οικογένεια στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

To Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa είναι εύκολα προσβάσιμο.

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο , η απόσταση είναι  μόλις  80 χλμ. από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό σας  η απόσταση είναι περίπου  225 χλμ. από την Αθήνα και  μόλις  63 χλμ. από την Σπάρτη.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου αφού συνεργαζόμαστε με την AVIS Car Rental.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οίτυλο Μάνης, Πελοπόννησος, Ελλάδα

Tηλ: +30 27330 54050 | +30 27330 52915 | +30 6944660913

Fax: +30 27330 54060

Mail: hotel@petrakaifos.gr

Βρείτε το «Πέτρα και Φως» και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ