3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας από 9 έως τις 13 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός Interkultur, διοργανώνουν από κοινού τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 38 χορωδίες από 15 χώρες. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρήσκευμα, κουλτούρα και παραδόσεις, αλλά τους ενώνει ένα κοινό στοιχείο και αυτό δεν είναι άλλο από την αγάπη τους για την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Με μεγάλη χαρά λοιπόν θα επισκεφθούν την πόλη μας για να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ένα Φεστιβάλ , που πλέον αποτελεί παγκόσμιο θεσμό.

Ο Διαγωνισμός θα απλωθεί σε όλη την πόλη με παράλληλες δράσεις και έτσι θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της Καλαμάτας που αγαπά την μουσική να απολαύσει  χορωδίες υψηλού επιπέδου.

 

Φέτος, ένα μεγάλο τμήμα του διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στη Θρησκευτική Μουσική a capella. Το τμήμα αυτό του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Δεκατρείς χορωδίες από πολλές χώρες, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 11 του μήνα, με ελεύθερη είσοδο, θα αποδώσουν ύμνους σε διάφορες γλώσσες.  Θα συμμετέχουν χορωδίες από Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ινδονησία, Δανία, Ρωσία και Νορβηγία, ενώ θα υπάρξει και Καλαματιανή εκπροσώπηση με 8 χορωδίες.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα τμήματα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που όπως και οι δύο προηγούμενοι, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής, καθώς και στην προβολή των επιτευγμάτων άλλων χωρών στον τομέα της χορωδιακής μουσικής, όπως και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ