Όταν δακρύζει δε βγάζει δάκρυα αλλά αγκαθωτά κρύσταλλα. Βίντεο

Όχι δεν είναι κάποιο θαύμα. Αυτό που περνάει καθημερινά η Αρμένισσα Σετενίκ Καζαριάν είναι ένας επώδυνος Γολγοθάς. Από τα μάτια της δεν στάζουν δάκρυα αλλά βγαίνει μια σκληρή διάφανη ουσία όλο γωνίες σαν πραγματικό κρύσταλλο. Οι γιατροί θεωρούν πως αυτό οφείλεται στα αυξημένα άλατα που έχουν τα δάκρυα της. Όταν κλαίει είναι επώδυνο γιατί σκίζονται οι οφθαλμοί της.

«Είμαι 22 χρονών και η ζωή μου έχει γίνει κόλαση με όλο αυτό που βιώνω» λέει η ίδια «όποτε δακρύζω βγάζω αγκαθωτά κρύσταλλα που μου σκίζουν τα μάτια»

Την πρώτη φορά που το έπαθε οι γονείς της νόμιζαν ότι είχε μπει κάποιο γυαλάκι στο μάτι της. Την καθάρισαν με μπατονέτα και τότε άρχισαν να αναβλύζουν μικρά γυάλινα δάκρυα από το μάτι. Έτσι την πήγαν στο γιατρό. Αρχικά και εκείνοι νόμιζαν ότι πρόκειται για γυαλί μέσα στο μάτι αλλά μόλις συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει έμειναν άφωνοι.

Η Ρωσίδα καθηγήτρια οφθαλμολογίας Τατιάνα Σιλοβα που ασχολήθηκε με το θέμα δήλωσε: «Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση αλλά όχι μοναδική. Σε ορισμένες περιπτώσεις – γενετικές ή φλεγμονώδεις ασθένειες του οφθαλμού, αλλά και του σώματος στο σύνολό του – μπορεί να εμφανιστούν αλλαγές στη σύνθεση των δακρύων. Σε ένα δάκρυ υπάρχουν πρωτεΐνες, λίπη, μικρο-στοιχεία, εάν η συγκέντρωση άλατος αυξηθεί, αυτό μπορεί να προκαλέσει την επιτάχυνση της κρυστάλλωσης.»

Προειδοποίησε δε ότι τα κρυστάλλινα δάκρυα μπορεί να είναι προάγγελος άλλων παθήσεων και τόνισε πως η Καζαριάν πρέπει να εξετάσει αμέσως το ήπαρ και τα νεφρά της.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ