Συμβουλές για βελτίωση της κυκλοφορίας στα πόδια

Τα πόδια αποτελούνται από έναν αριθμό φλεβών που μπορούν να παχύνουν και να σκληρύνουν με την πάροδο του χρόνου και όταν συμβεί αυτό ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα κακής κυκλοφορίας.

Η κακή κυκλοφορία προκαλεί πόνο και κράμπες στα πόδια. Μπορεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση, επειδή συσσωρεύεται πλάκα στις φλέβες και μπορεί να αποσπαστεί και να προκαλέσει έναν θρόμβο αίματος. Η προσπάθεια να βελτιωθεί η κυκλοφορία στα πόδια μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα και να αποτρέψει μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση.

Ζητήστε μια διάγνωση από το γιατρό σας

Η κακή κυκλοφορία στα πόδια μπορεί να προκληθεί από μια σειρά προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υψηλής χοληστερόλης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Για να μπορέσετε να βελτιώσετε την κακή κυκλοφορία στα πόδια σας, είναι σημαντικό πρωτίστως να καθοριστεί τι είναι αυτό που συμβάλλει στην κακή κυκλοφορία. Ο γιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια σειρά από εξετάσεις, όπως εξέταση αίματος, τεστ κοπώσεως ή ακτινογραφία για να προσδιορίσει την αιτία και την έκταση της απόφραξης των αρτηριών σας. Μόλις ο γιατρός κάνει τη διάγνωση, μπορεί να συνταγογραφήσει συγκεκριμένες θεραπείες που είναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την υποκείμενη κατάσταση.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Η επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, μειώνοντας τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Εάν καπνίζετε, σταματήστε το κάπνισμα. Αν είστε υπέρβαροι, πάρτε μέτρα για να πετύχετε ένα φυσιολογικό βάρος, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και πραγματοποιώντας τακτική άσκηση. Αν έχετε διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, περιορίστε την πρόσληψη νατρίου. Λάβετε επίσης μέτρα για να μειώσετε το άγχος σας με διαλογισμό ή με την ενασχόληση με κάποια δραστηριότητα που σας αρέσει. Αν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη ή κάποια άλλη πάθηση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη των αιμοφόρων αγγείων, προχωρήστε σε μια επαγγελματική εξέταση των ποδιών σας και κόψτε τα νύχια σας για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Θεραπείες

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης σε καθημερινή βάση μπορούν να πιέσουν τους μύες των ποδιών, ωθώντας έτσι το αίμα πίσω στην καρδιά και βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Κάντε συχνούς περιπάτους για να βοηθήσετε το αίμα να ρέει, αν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκεφτείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι για να είναι τα πόδια σας ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα, ώστε να γυρίζει το αίμα πίσω στην καρδιά όταν κοιμάστε. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι έχετε καλύψει τα πόδια σας με τα σκεπάσματα ώστε να τα κρατάτε ζεστά το βράδυ, γιατί η διατήρηση ζεστών άκρων βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ