Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το φλεγόμενο πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες και το πλήρωμα του Olympic Champion, νωρίς το πρωί. Λίγο πριν τις οκτώ η αριστερή πλευρά του πλοίου καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς. Αιτία ήταν η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο γκαράζ. Αμέσως σήμανε συναγερμός! Οι 613 επιβαίνοντες βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Το κατάστρωμα πνίγηκε στους μαύρους καπνούς όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο του Open.

«Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Μετά μας έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα που συγκεντρωνόμαστε όλοι» δήλωσε στην κάμερα ένας από τους επιβάτες. Το φλεγόμενο πλοίο προσέγγισε το πρώτο ρυμουλκό που έκανε αναγνώριση της κατάστασης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ όπου βρίσκονταν αρκετές νταλίκες, κάποιες με εύφλεκτο φορτίο.

Το κέντρο επιχειρήσεων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δίνει εντολή άμεσης επιστροφής στην Ηγουμενίτσα. Στις 8.20 το φλεγόμενο επιβατηγό δένει στο λιμάνι. Αμέσως ξεκινάει η επιχείρηση εκκένωσης την ώρα που το πυροσβεστικό πλοιάριο ρίχνει συνεχώς νερό στο σημείο όπου βρίσκεται το τέταρτο γκαράζ. Η επιχείρηση είναι δύσκολη ωστόσο η φωτιά τίθεται υπό πλήρη έλεγχο.

«Θολή» η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο Olympic Champion

Σύμφωνα με το λιμενικό η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό ψυγείο και επεκτάθηκε στις διπλανές νταλίκες. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως δεν προκύπτει ότι εκείνη την ώρα στο γκαράζ βρίσκονταν οδηγοί των φορτηγών.

Ωστόσο ένας Κούρδος μετανάστης που είχε κρυφτεί στο γκαράζ προκείμενου να καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα υπέστη εγκαύματα. Συνολικά από τη φωτιά τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα. Κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Εντός της ημέρας οι επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν με άλλο πλοίο της εταιρείας για τον προορισμό τους ,τη Βενετία.

Την ίδια ώρα ένα drone κατέγραψε πανοραμικά πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο.

 

Πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ