Πρώτη μέρα στο σχολείο: Η Google αφιερώνει το doodle της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αφιερωμένο στην πρώτη μέρα στο σχολείο είναι σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, το doodle της Google.

Στην Ελλάδα, η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι η 11η Σεπτεμβρίου, εκτός και αν πέφτει Σαββατοκύριακο, οπότε μετατίθεται λίγες ημέρες αργότερα.

Συνήθως, το σχολικό έτος ξεκινά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο, κάτι που ωστόσο διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Ενδεικτικά, στην Ευρώπη η σχολική χρονιά ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και τη Λετονία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία αρχίζουν τα σχολεία. Τον προηγούμενο αιώνα, ήταν σύνηθες για τα σχολεία να ανοίγουν μετά την Ημέρα της Εργασίας στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι που συμβαίνει ακόμη σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, ωστόσο γίνεται όλο και πιο συνήθες η σχολική χρονιά να ξεκινά τον Αύγουστο ή ακόμα και στα τέλη Ιουλίου.

Στην Ασία, το σχολικό έτος εκκινεί συνήθως τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές.

Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία συνήθως ανοίγουν τον Ιανουάριο, ενώ στην Αφρική – για παράδειγμα σε Τυνησία, Μαρόκο και Αίγυπτο – τα μαθήματα εκκινούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

Με πληροφορίες από wikipedia

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ