Πέθανε ο τραγουδιστής των Cars, Rick Ocasek

Ο Ric Ocasek (Ρικ Όκασεκ), γνωστός ως ιδρυτής και αρχηγός του θρυλικού συγκροτήματος της new wave και power pop Cars, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι έλαβε χθες, Κυριακή κλήση για άνδρα που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε κατοικία.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν διαπίστωσαν ο άνδρας που ήταν νεκρός στο κρεβάτι ήταν ο Ρικ Όκασεκ.

Ο Ocasek γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη. Ο ίδιος και ο φίλος του Μπέντζαμιν Ορ έπαιξαν σε μια σειρά συγκροτημάτων προτού τελικά δημιουργήσουν επίσημα τους Cars το 1976.

Το αυτοβιογραφικό άλμπουμ με το οποίο έκαναν ντεμπούτο το 1978 περιελάμβανε τα τραγούδια “Good Times Roll”, “My Best Friend’s Girl” και “Just What I Needed”.

Ακολούθησαν άλλα πέντε άλμπουμ και επιτυχίες όπως το “Drive” και το “Shake It Up”. Το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Ξεκινώντας με τον Beatitude του 1982 έως με το Nexterday του 2005, ο Όκασεκ κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ. Το άλμπουμ του 1997, Troublizing, ήταν συμπαραγωγή με τον Billy Corgan και συνεργασία με τη Melissa Auf der Maur των Hole. Ήταν επίσης παραγωγός των άλμπουμ καλλιτεχνών όπως οι Weezer, Bad Brains, Guided By Voices, No Doubt, Cribs, Suicide, Bad Religion και άλλων.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ