Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Καταθέσεις θετών γονιών, τηλεφωνικές επικοινωνίες και εκατοντάδες παραστατικά εμβασμάτων, καίνε τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, αποκαλύπτουν τον τρόπο δράστης τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού, που υιοθέτησε μωρό μέσω του κυκλώματος τον Ιούλιου του 2018, αποφάσισε ένα χρόνο μετά να μεγαλώσει την οικογένεια και απευθύνθηκε και πάλι στη γυναικολόγο, που φαίνεται να κινούσε τα νήματα.

Το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη δομή και οργάνωση. Ως εγκέφαλοι φέρονται η γιατρός και ο δικηγόρος. Σε συνεργασία με μαία, που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική εντόπιζαν τα άτεκνα ζευγάρια. Έδιναν εντολή στα κύρια επιχειρησιακά στελέχη, τρεις Γεωργιανές, να στρατολογήσουν γυναίκες, που είτε έδιναν τα παιδιά που γεννούσαν, είτε γινόταν παρένθετες μητέρες, είτε δότριες ωαρίων. Καθεμιά από τις Γεωργιανές, είχε τον σύνδεσμό της σε τέσσερεις κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που φέρονται να εμπλέκονται.

Ο δικηγόρος αναλάμβανε στις περισσότερες περιπτώσεις, τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι υιοθεσίες. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, …πασαρέλα έκαναν οι υποψήφιες παρένθετες μητέρες, που εντόπιζαν τα μέλη του κυκλώματος. Τις παρουσίαζαν στα άτεκνα ζευγάρια, προκειμένου να επιλέξουν, ποια θα κυοφορήσει το παιδί τους. Όποια …τερμάτιζε πρώτη, έπαιρνε αμοιβή από το ζευγάρι, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε τις 25.000 ευρώ και ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει τουλάχιστον 1.000 στις Γεωργιανές  μεσίτριες, οι οποίες λάμβαναν πρόσθετη αμοιβή και από τις κλινικές, για την μεσολάβηση.

Στις περιπτώσεις πώλησης ωαρίων, οι δότριες έπαιρναν νόμιμες αμοιβές που κυμαίνονταν από 1.200 έως 1.500 ευρώ και πλήρωναν …μεσιτεία στα μέλη του κυκλώματος 200 ευρώ. Άλλα 200 ευρώ έδιναν οι κλινικές στους διαμεσολαβητές, για κάθε δότρια.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού μέσω αγοραπωλησιών και ανύπαρκτων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα. 

Πηγή: ant1news.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ