Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή τουρκικού πυραύλου κατά πλοίων, ο κίνδυνος για τον ελληνικό στόλο

Ο πρώτος τουρκικός αντιπλοϊκός πύραυλος, Atmaca, έπληξε με επιτυχία τον στόχο στην τελευταία δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το TRT.

Η Υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB) σε γραπτή ανακοίνωση της αναφέρει ότι προχωράει Πρόγραμμα Κατευθυνόμενων Βλημάτων Επιφάνειας-Επιφάνειας (Atmaca) που θα εγκατασταθούν στα πλοία MİLGEM του Πολεμικού Ναυτικού για την κάλυψη των αναγκών για κατευθυνόμενους πυραύλους κατά πλοίων.

Η Roketsan παράγει μαζικά τους πυραύλους και η Aselsan το σύστημα ελέγχου πυρός και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι πύραυλοι που θα ενσωματωθούν στα πλοία του προγράμματος MİLGEM θα αυξήσουν την αποτρεπτική δύναμη της Τουρκίας στις θάλασσες αναφέρει η ιστοσελίδα της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανέβασε βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter από την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Atmaca.

Σύμφωνα με έλληνες στρατιωτικούς αναλυτές που μίλησαν στο news.gr πρόκειται για πύραυλο που αν και σε σημαντικό βαθμό ενσωματώνει υπάρχουσες τεχνολογίες εντούτοις το βεληνεκές του αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα και σίγουρα οι Τούρκοι θα έχουν λάβει υπόψιν το επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου και τα προβλήματα που δημιουργεί σε αντιπλοϊκούς πυραύλους. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα εν δυνάμει κίνδυνο για τον ελληνικό στόλο

 

news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ