Λέρος: Έτσι έφτασαν στα ίχνη των δραστών της κλοπής του βαρέος οπλισμού

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 δεν έλειπε τίποτα από την αποθήκη στην Λέρο. Πως κατάφεραν να μπουν μέσα λίγες μέρες μετά οι τρεις ύποπτοι. Που θεωρούν οι αρχές ότι κατέληξε ο βαρύς οπλισμός.

Θέμα ημερών θεωρείται η εξιχνίαση της υπόθεσης της κλοπής στρατιωτικού υλικού από την  βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, μια μαρτυρία στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης. Ο άνθρωπος αυτός, οδήγησε τις αρχές στους τρεις βασικούς υπόπτους – τον πρώην διαχειριστή της αποθήκης και τους δυο πρώην ΟΥΚάδες.

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο άνθρωπος αυτός ο οποίος υπηρέτησε όπως και οι τρεις στην Λέρο, οι τρεις ύποπτοι αν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου, είχαν ζητήσει να μπουν στην αποθήκη με τα όπλα και τα πυρομαχικά με πρόσχημα να ελέγξουν το «αξιόμαχο» του οπλισμού.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, μετά την διαπίστωση της κλοπής κατά την διάρκεια απογραφής σήμανε συναγερμός. Οι αρχές διαπίστωσαν τα εξής:

– Η απογραφή που είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ήταν εικονική.

– Είχε προηγηθεί άλλη μια τον Σεπτέμβριο του 2018, δηλαδή πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

– Τότε, όπως και τώρα άλλαζε ο διαχειριστής της αποθήκης και εκτιμάται ότι έγινε πράγματι λεπτομερής καταγραφή των όπλων και των πυρομαχικών χωρίς να διαπιστωθεί ότι έλειπε κάτι.

Πότε μπήκαν στην αποθήκη οι τρεις

Σύμφωνα με την κατάθεση του στελέχους της μονάδας στην Λέρο, λίγα 24ωρα μετά την απογραφή του Σεπτεμβρίου του 2018 ο διαχειριστής που είχε παραδώσει και δυο άνδρες των ΟΥΚ ζήτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας τα κλειδιά της αποθήκης και τον μυστικό κωδικό για να ελέγξουν τον οπλισμό. Αυτή αν μη τι άλλο ήταν κίνηση που θεωρήθηκε ύποπτη από τις αρχές.

Που πιστεύουν ότι πήγαν τα όπλα

Κίνητρο των δραστών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ήταν η πώληση των όπλων στην «μαύρη αγορά» ενώ ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα δυο πρώην στελέχη των ΟΥΚ να συνδέονται με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας με έδρα τα νότια προάστια της Αττικής.

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ