Κρήτη: Τον Ιανουάριο του 2020 η δίκη για το άγριο έγκλημα με τις μαγκούρες

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2020, η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό θανάτου με μαγκούρες του Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι .

Τρεις κατηγορούμενοι ήταν να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό, όμως η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Πρόκειται για έναν 38χρονο σήμερα άνδρα, τον 29χρονο αδερφό του και έναν 31χρονο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2014 επιτέθηκαν στον 51χρονο Κ. Προβιδάκη με μαγκούρες με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Το χρονικό

Ήταν βράδυ, 23 Μαρτίου 2014, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος Κ. Προβιδάκης με συνοδηγό το γιο του σε δρόμο του Αντισκαρίου συναντήθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο οδηγός ήταν ο 36χρονος με συνεπιβάτη τον 29χρονο.

Ο δρόμος ήταν στενός με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και τα δύο οχήματα. Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 36χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και, κρατώντας μια μαγκούρα, άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

Ο γιος του 51χρονου κατάφερε να διαφύγει, για να ζητήσει βοήθεια, όμως ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε άγρια με μαγκούρες από τα δύο άτομα, καθώς και από τον 27χρονο που είχε στο μεταξύ σπεύσει στην περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου.

Τι έγινε στη δίκη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε πρωτόδικα και στους τρεις την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Συγκεκριμένα στον 36χρονο, που φέρεται ότι ξεκίνησε το επεισόδιο, επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς και φυλάκιση 26 μηνών για τις πλημμεληματικές πράξεις που του αποδόθηκαν.

Στον 27χρονο αδερφό του εκτός από τα ισόβια επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ στον 29χρονο βοσκό, ισόβια και  3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης.

 

cretapost

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ