Ημέρα απεργίας η Τρίτη: Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό ( πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ