Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνούνται εμπλοκή – Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα

Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων το 2012, δυο ακόμη κατηγορούμενοι ως μέλη του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, που έδρασε το μοιραίο βράδυ.

Οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ακολούθησαν τον δρόμο, που «έδειξε» ο συγκατηγορούμενος τους, ο οποίος άνοιξε την αυλαία των απολογιών στην συγκεκριμένη υπόθεση, που εκδικάζεται στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορούμενοι αναίρεσαν όσα είχαν ισχυριστεί ενώπιον των ανακριτών, λέγοντας ότι πιέστηκαν από τους δικαστικούς λειτουργούς επιμένοντας, παράλληλα, ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη χωρίς να έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

«Χρησιμοποιείτε μια τακτική όλοι. Δεν ξέρω τί έχετε σκεφτεί όλοι» σχολίασε η πρόεδρος, όταν ο ένας εκ των κατηγορουμένων αναφερόμενος στην απολογία του, ισχυρίστηκε, ότι δεν ήξερε τι υπέγραφε. «Ήμουν νέο παιδί. Δεν ήξερα τί υπέγραφα. Δεν πρέπει να βάζουν τα παιδιά 20 χρονών να υπογράφουν. Δεν έχει σώας τα φρένα ένα παιδί 20 χρονών» ανέφερε χαρακτηριστικά

Συνέχισε δε λέγοντας: «Στην περίπτωσή μας ισχύει “το όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί”. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκεί που δεν έπρεπε. Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα». Ο νεαρός μάλιστα, απέδωσε την εμπλοκή του στην… αγανάκτηση των θυμάτων. «Πάνω στην αγανάκτηση και στα νεύρα κάποιον θες να κατηγορήσεις…» τόνισε.

Ο συγκατηγορούμενος του δε, αφού αρνήθηκε ότι το βράδυ της επίθεσης φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, είπε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Εγώ δεν πήρα καμία εντολή και δεν γνώριζα κανέναν. Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες, για να ακούσω τί έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων», είπε στο δικαστήριο, ενώ αναφερόμενος στον φερόμενο ως Πυρηνάρχη του Περάματος, ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με την Τοπική.

 

news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ