Αυτή είναι η αιτία του θανάτου του Ρικ Όκασεκ των Cars

Η αιτία θανάτου του Ric Ocasek, αρχηγού του θρυλικού αμερικανικού συγκροτήματος The Cars, ανακοινώθηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ο Richard Theodore Otcasek, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Μανχάταν την Κυριακή. Ήταν 75 ετών.

Από το Γραφείο του Επικεφαλής Ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης ανακοινώθηκε ότι η αιτία του θανάτου του τραγουδιστή ήταν υπερτασική και αρτηριοσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσος. Το πνευμονικό εμφύσημα ήταν ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας.

Ο Ric Ocasek ήταν αρχηγός και τραγουδιστής του new wave συγκροτήματος TheCars που γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία από το 1978 έως το 1988.

Ήταν η πρώτη αμερικανική μπάντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Guardian” που μετέφερε με επιτυχία μια αισθητική punk/new wave στα charts των ΗΠΑ.

Ο Ocasek ήταν ήδη 30 ετών όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ των Cars το 1978. Αν και οι αγαπημένοι του μουσικοί ήταν καλλιτέχνες όπως οι Velvet Underground και Captain Beefheart, αποδείχτηκε οξυδερκής τραγουδοποιός της ποπ.

Σύμφωνα με τον κριτικό μουσικής του Village Voice, Robert Christgau, οι Cars βοήθησαν στη διαμόρφωση του ήχου της δεκαετίας του 1980. Τα ωραιότερα τραγούδια τους έχουν μια απόκοσμη ποιότητα, παρόμοια με συνθέσεις του Roy Orbison.

Ο Ocasek παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε έξι γιους. Ήταν παντρεμένος με το μοντέλο και ηθοποιό Πολίνα Πορίζκοβα για 28 χρόνια.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ