Ακτιβιστής επιχείρησε να πλησιάσει την Μέρκελ και τον πήραν σηκωτό

Οικολόγος ακτιβιστής προσπάθησε να ανέβει και να διασχίσει την υπερυψωμένη εξέδρα όπου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιθεωρούσε ένα ηλεκτρικό όχημα, στην έκθεση αυτοκινήτου IAA της Φραγκφούρτης, αλλά οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τον σταμάτησαν και τον απομάκρυναν σχεδόν σηκωτό.

Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ακινητοποίησαν και έριξαν στο έδαφος έναν άνδρα που φορούσε μπλουζάκι με το λογότυπο της Greenpeace και το σύνθημα “Δολοφόνος του Κλίματος”. Ο ακτιβιστής προσπάθησε να διασχίσει την εξέδρα όπου στεκόταν η Μέρκελ ενώ ο επικεφαλής της BMW Όλιβερ Τσίπσε της παρουσίαζε ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολλοί άλλοι ακτιβιστές θεάθησαν να στέκονται κοντά στους χώρους όπου γίνονταν οι παρουσιάσεις των αυτοκινήτων, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα “Δολοφόνος του Κλίματος”. Βρίσκονταν μάλιστα εντός του οπτικού πεδίου της καγκελαρίου και των διευθυντών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ανέμεναν την καγκελάριο με διαδήλωση εκφράζοντας τις ανησυχίες τους λόγω της συμβολής της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου στην κλιματική αλλαγή. Εφέτος, πάντως, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα, ένας τομέας στον οποίο η Κίνα και οι ΗΠΑ θεωρείται ότι πλεονεκτούν έναντι της Ευρώπης.

Η καγκελάριος “πρέπει να πει ξεκάθαρα στα αφεντικά της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η βενζίνη και το ντίζελ μας τελείωσαν”, είπε ο ακτιβιστής Γκέραλντ Νοϊμπάουερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ