Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου – Τί είπε ο ιατροδικαστής

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης σημαντικού μάρτυρα, συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στο σώμα του άτυχου Θανάση Λάμπρου, απάντησε σε ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Ο μάρτυρας και αυτή τη φορά δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο για το αν το θύμα αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε.

Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ο ίδιος σε ερωτήσεις που του έθεσε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, σε αντίθεση με προηγούμενες μαρτυρίες που έλεγαν πως ο καπετάνιος δεν εξέπνευσε αμέσως, αλλά κατά τη μεταφορά του Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, υποστήριξε πως ο θάνατος του ήταν άμεσος.

Κανένα ενδεχόμενο δεν απέκλεισε ούτε ο ειδικός πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. που εξετάστηκε στη συνέχεια. Ανέφερε πως πυρίτιδα ανιχνεύθηκε τόσο στα χέρια του θύματος όσο και στα χέρια του ιδιοκτήτη του σπιτιού και φίλου του καπετάνιου, στου οποίου το σπίτι βρέθηκε πυροβολημένος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με τις καταθέσεις της μητέρας, του πατέρα και του γαμπρού της κατηγορούμενης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι φίλου του.

Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος, ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο.

Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα.

Η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν την έρευνα μετά από έκκληση της αδελφής του θύματος.

Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν πως ο άνθρωπος τους αυτοκτόνησε όπως αρχικά υποστήριξαν οι Αρχές, αλλά ότι δολοφονήθηκε.

Η χήρα του καπετάνιου εμφανίστηκε στην εκπομπή και με δική της παρέμβαση κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα.

Λίγο καιρό αργότερα η ίδια ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και ενώ της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου, αλλά μετά αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του καπετάνιου.

anikolouli.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ