Κατέρρευσε δικηγόρος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Μετά από λίγη ώρα κατέληξε

 Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το seleo.gr, ένας δικηγόρος, 59 ετών, που βρισκόταν στο κτίριο, για άγνωστο λόγο κατέρρευσε, ενώ μετά από λίγη ώρα κατέληξε, πιθανόν από ανακοπή.

Χωρίς γιατρό τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη επαναλειτουργίας του ιατρείου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ζητούν οι δικηγόροι, με αφορμή θλιβερό περιστατικό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι,

όταν κατέρρευσε δικηγόρος στην είσοδο των δικαστηρίων, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του.Ο Δικηγορος Θεσσαλονίκης υπέστη ανακοπή καρδιάς, και παρά τη βοήθεια αστυνομικών και συναδέλφων που έσπευσαν στο σημείο να του προσφέρουν βοηθεια , κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Ντουγκας Αναστάσιος Ταμίας και Πρόεδρος Δημόσιων Σχέσεων του Δ.Σ.Θ. δηλωσε: Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο σ’ένα δημόσιο κτήριο με τόσους δικηγόρους,δικαστικές,δικαστικούς υπαλλήλους, κρατούμενους και πολιτες να μην υπάρχει μόνιμος γιατρός. Είναι πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η τοποθέτηση γιατρού στο δικαστικό Μέγαρο, εδώ και πάρα πολύ καιρό ο πρόεδρος εχει αποστείλει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς χωρίς ανταπόκριση. Πρέπει η τοποθέτησή γιατρου να γινει άμεσα για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς καθημερινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης περνούν κατ’ ελάχιστον 3,5 με 4 χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους βιώνουν συνθήκες φόρτισης και έντασης, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι. «Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία. Αυτό που ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι» τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, αίθουσα για να φιλοξενήσει γιατρό υπάρχει στο κτήριο, καθώς έχει διαμορφωθεί σχετικός χώρος στο ισόγειο και μάλιστα είναι εφοδιασμένος και με μηχανήματα. «Περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία να οριστεί κάποιος γιατρός και ενδεχομένως με απόσπαση να αναλάβει καθήκοντα στα δικαστήρια» επισημαίνει ο κ. Κουτσοχήνας.

Η διοίκηση του δικαστικού μεγάρου έχει απευθυνθεί εγγράφως πρόσφατα τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο Υπουργείο Υγείας εισπράττοντας τη βεβαίωση ότι θα σταλεί γιατρός, κάτι όμως που σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιρόη Χειμαριού δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής.

seleo.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ