“Έφυγε” ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας..

Πέθανε ο αγαπημένος τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης,διέμενε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του στο Βόλο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύκτας. Σύμφωνα με πληροφορίες τον τραγουδοποιό βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του, η κόρη του.

Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου, ενώ για αύριο ήταν προγραμματισμένη η μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (5 Νοεμβρίου 1956 – 9 Σεπτεμβρίου 2019) ήταν τραγουδιστής και συνθέτης της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής. Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά σε αποθήκη δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, έναν δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του μεταξύ άλλων οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονυσης Σαββόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη ,Μίλτος Πασχαλίδης, Χαρούλα Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης & Ελεονόρα Ζουγανέλη κ.α.  

Προσωπική δισκογραφία:

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • To Διάλειμμα Κρατάει Δυό Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

  • “Όπως σας αρέσει” του θεάτρου Τέχνης
  • “Τρικυμία” του Σαίξπηρ
  • “Ομήρου Ιλιάδα”
  • “Ο πρίγκιπας και ο φτωχός”
  • “Χωρίς οικογένεια”
  • “Η θαλλασοχώρα”
  • “Ο πεταλουδόσαυρος”
  • “Τρωάδες”

Καλό ταξίδι αγαπημένε Λαυρέντη…

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα