Με ελεύθερη συνεισφορά και κουπόνια των 5 ευρώ τελικά οι “ΤΡΩΑΔΕΣ” από την Πειραματική Σκηνή

Όπως έχει ανακοινωθεί και έχει κυκλοφορήσει και το απαραίτητο προωθητικό υλικό , η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η παραγωγή της “ΤΡΩΑΔΕΣ” του Ευριπίδη στο Διαβολίτσι, θα την παρουσίαζε και στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Θέατρο Κάστρο από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου.
Για αυτές τις παραστάσεις είχε οριστεί αντίτιμο εισιτηρίου 10 ευρώ το κανονικό και 7 ευρώ το μειωμένο. Επειδή όμως με αυτά τα αντίτιμα , η Πειραματική Σκηνή καλούνταν να καταβάλει ένα υπέρογκο ποσό για κάθε μέρα παράστασης, εφόσον θεωρούνταν πλέον επαγγελματικός θίασος και μην μπορώντας να ανταπεξέλθει σε αυτό το οικονομικό βάρος, αποφάσισε σεβόμενη αφενός την κούραση και την δουλειά των μελών της για να ετοιμάσουν αυτή την παράσταση και αφετέρου την τεράστια ανταπόκριση και επιθυμία του καλαματιανού κοινού να την παρακολουθήσει, να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες παραστάσεις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας  με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ και με ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΏ. 

 

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Πειραματικής Σκηνής

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για την παρουσίαση της τραγωδίας του Ευριπίδη “ΤΡΩΑΔΕΣ” σκέφτηκε να βάλει είσοδο 10 και 7 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου και για την εξασφάλιση μέρους των εξόδων της παράστασης. 
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διδάσκει θέατρο σε εφήβους, και στόχος του είναι να προσφέρει παραστάσεις θεατρικές με δημιουργούς τα ίδια τα παιδιά χωρίς ποτέ να εξασφαλίζει όλα τα έξοδα.
Με την συνεισφορά των 10 και 7 ευρώ (άσχετα αν ήταν κουπόνι ενίσχυσης του συλλόγου), μπαίνουμε στη κλίμακα των επαγγελματικών θεάτρων που γεμίζουν το κάστρο με εισιτήριο 20 και πλέον ευρώ και θα αναγκαστούμε σύμφωνα με την εγκύκλιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων να πληρώσουμε 1000 ευρώ την κάθε ημέρα της παράστασης. Πράγμα που είναι αδύνατον να το αντέξουμε οικονομικά, γιατι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα και γιατί τα έσοδα της κάθε πατάστασης δεν προσεγγίζουν ποτέ το ποσό των 1000 ευρώ. Οπότε θα έπρεπε ή να αναβληθεί τελείως η παράσταση ή να δοθεί με ελεύθερη είσοδο  και με κουπόνι ενίσχυσης των 5 ευρώ.
Γι αυτό το λόγο, συνεδρίασε το Δ,Σ, του συλλόγου και αποφάσισε: Μετά την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι συντελεστές και η θεατρική ομάδα για να παρουσιάσουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, να μην αναβληθεί η παράσταση και να δοθεί με ελεύθερη συνεισφορά και με κουπόνια ενίσχυσης των 5 ευρώ, ως ορίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων για όλες τις παραστάσεις που δίνονται στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Αν έχουν προπωληθεί εισιτήρια θα δοθούν τα χρήματα πίσω και θα πληρώσουν όσο και οι άλλοι θεατές.
Παρακαλούμε θερμά όλους τους φίλους του θεάτρου
*ΣΤΗΡΙΞΤΕ την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!
*ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ!
*ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
*ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!  “


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ