Lana Del Rey: Το όνειρο να τραγουδά σε μπάντα και η έμπνευση για το ψευδώνυμό της

Διαφορετικά σχέδια είχε για την καριέρα της η Lana Del Rey.

Η Lana Del Rey έδωσε συνέντευξη στο ένθετο «Culture» της βρετανικής εφημερίδας «The Sunday Times» και μίλησε για την επιθυμία της να τραγουδά σε συγκρότημα, αλλά και για το επερχόμενο άλμπουμ της «Norman Fucking Rockwell!».

Η 34χρονη τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι πριν γίνει διάσημη, ήθελε να είναι κεντρική τραγουδίστρια σε συγκρότημα, όμως οι συνεργάτες της εκείνη την εποχή την αποθάρρυναν.

«Ήθελα να έχω μία μπάντα, αλλά η δισκογραφική εταιρεία στην οποία ήμουν και η ομάδα που είχα γύρω μου ήθελαν οπωσδήποτε να γίνω σόλο καλλιτέχνης», αποκάλυψε.

Στη συνέχεια η Lana Del Rey μίλησε για το έκτο studio album της, «Norman Fucking Rockwell!», ο τίτλος του οποίου προέρχεται από τον καταξιωμένο ζωγράφο και εικονογράφο Norman Rockwell που φημιζόταν για την απεικόνιση της αμερικανικής κουλτούρας στα έργα του.

Όπως εξήγησε, ο δίσκος και η ονομασία του έχουν επηρεαστεί από το δημιουργικό τρόπο σκέψης που ακολουθεί στη δική της τη ζωή.

«Το άλμπουμ αφορά έναν τύπο που είναι ιδιοφυής καλλιτέχνης, αλλά το γνωρίζει και δεν πρόκειται να βγάλει τον σκασμό», λέει. «Έτσι συχνά καταλήγω σε αυτούς τους τύπους δημιουργικής προσωπικότητας και απλώς συνεχίζονται. Λέω “ναι, ναι…”, όμως υπάρχει και ένα προσόν», ανέφερε.

«Είναι τόσο καλοί. Και μου άρεσε τόσο πολύ το ομότιτλο τραγούδι που είπα: “Εντάξει, θέλω και ο δίσκος να έχει το ίδιο όνομα”.»

Η Lana Del Rey αποκάλυψε επίσης την έμπνευση για το ψευδώνυμό της, μιας και το πραγματικό της όνομα είναι Elizabeth Grant: «Η μουσική μου είναι κινηματογραφική, συνεπώς θέλαμε ένα όνομα που να αντανακλά την αίγλη αυτού του ήχου.»

Lana Del Rey - american flag

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ