«Άρτος-Οίνος-Έλαιον 2019»| Από 23 έως 25 Αυγούστου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Και φέτος θα πραγματοποιηθεί κανονικά η 8η Παρουσίασης Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος-Οίνος-Έλαιον 2019», που πλέον αποτελεί έναν θεσμό για την πόλη μας  στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Το Δημοτικό Συμβούλιο κρίνοντας οτι ο Αυγουστος είναι ο μήνας κατά τον οποίο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας και παρατηρείται αύξηση της επισκεψιμότητας αποφάσισε η έκθεση «Άρτος-Οίνος-Έλαιον 2019» να πραγματοποιηθεί Αύγουστο και συγκεκριμένα από 23 έως 25 Αυγούστου 2019.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, είτε ντόπιοι, είτε τουρίστες , θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προιόντα της ευρύτερης περιοχής, να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να κάνουν τις αγορές τους απολαμβάνοντας την βόλτα τους σε έναν υπέροχο χώρο , όπως είναι το Πάρκο Σιδηροδρόμων. Επίσης μέσα από προϊόντα και το τρόπο καλλιέργειας και αξιοποίησης τους , αλλά και μέσα από τις παράλληλες δράσεις και τα δρώμενα, που θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από τοπικούς Συλλόγους της Καλαμάτας , θα γνωρίσουν το λαϊκό μας πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Κεντρική καλεσμένη στην φετινή διοργάνωση “Αρτος – Οίνος – Ελαιον” θα είναι μια γυναίκα που έχει ταυτιστεί με την πολίτικη κουζίνα και τα αρώματα Ανατολής. Μιλάμε φυσικά για την  γνωστή σεφ , εκπαιδεύτρια σεφ και παρουσιάστρια Μαρία Εκμετσίογλου. 

Η Μαρία Εκμετσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ενας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την κράτησαν στη Θεσσαλονίκη για 15 χρόνια. Μετά τον χωρισμό της επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου ζει με τους 3 γιούς της, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Οkan της Κωνσταντινούπολης γαστρονομία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ, μαζί με τους γιούς της, των εστιατορίων “Maria’s” στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι μέλος της Chaine des Rotisseurs, του Συλλόγου Γαστρονομίας Τουρκίας του Δ.Σ. του Συλλόγου «Χαμένες γεύσεις του Αιγαίου» και του Chef Club Ελλάδας. Κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει 6 βιβλία της και στις δύο χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ