Στη Missy Elliott το «Video Vanguard Award» των MTV VMA 2019

Τη συνεισφορά της Missy Elliott στην τέχνη των music videos θα τιμήσουν τα MTV VMA 2019.

Στη Missy Elliott θα απονεμηθεί το περίβλεπτο «Michael Jackson Video Vanguard Award» των MTV Video Music Awards 2019.

Η ράπερ από τη Βιρτζίνια τιμάται από τη διοργάνωση για το αξιομνημόνευτο έργο της και για το γεγονός ότι έχει επαναπροσδιορίσει την τέχνη των music video.

Η Missy Elliott θα αποτελέσει την όγδοη γυναίκα στα χρονικά των MTV Video Music Awards που παραλαμβάνει το «Video Vanguard Award».

Τα προηγούμενα χρόνια το βραβείο έχει δοθεί στη Madonna (1986), στην Janet Jackson (1990), στην Britney Spears (2011), στην Beyoncé (2014), στη Rihanna (2014), στην P!nk (2017) και στην Jennifer Lopez (2018).

Η Missy Elliott έχει κερδίσει συνολικά επτά βραβεία στα MTV Video Music Awards, μεταξύ των οποίων το «Βίντεο της Χρονιάς» το 2003 με το «Work It» και το «Καλύτερο Hip-Hop Βίντεο» το 2005 με το «Lose Control».

Η Αμερικανίδα ράπερ έχει τραγουδήσει τρεις φορές στη σκηνή των βραβείων, στην οποία θα επιστρέψει φέτος για μία εκρηκτική εμφάνιση, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, παράλληλα με την απονομή του «Video Vanguard Award».

Η Missy Elliott κυκλοφόρησε το πρώτο της music video to 1997, για το τραγούδι «The Rain (Supa Dupa Fly)».

Τα βίντεό της φημίζονται για τα εκκεντρικά looks, τις εκπληκτικές χορογραφίες και τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το αφρο-φουτουριστικό «She’s A Bitch», το funky «Gossip Folks» και το θρυλικό «Work It».

Πριν λίγο καιρό αποτέλεσε μάλιστα την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη του hip-hop που έγινε μέλος του Hall of Fame των Δημιουργών.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ