Ματαιώνεται οριστικά το φεστιβάλ «Woodstock 50»

Άδοξο τέλος για το φεστιβάλ που θα γιόρταζε τη συμπλήρωση 50 ετών από το θρυλικό «Woodstock».

Το ταλαιπωρημένο μουσικό φεστιβάλ που επρόκειτο να διεξαχθεί εντός του Αυγούστου για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από το «Woodstock» ματαιώθηκε και επισήμως, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές του.

«Το “Woodstock 50” ανακοινώνει σήμερα ότι το τριήμερο φεστιβάλ για την 50ή επέτειο ακυρώθηκε», ανέφερε το δελτίο τύπου.

«Λυπούμαστε που μια σειρά απρόβλεπτων εμποδίων κατέστησε αδύνατον να παρουσιάσουμε το φεστιβάλ που ονειρευτήκαμε», με τη συμμετοχή πολλών διάσημων καλλιτεχνών, σχολίασε ο Michael Lang, ο συνιδρυτής του Woodstock Music & Arts Festival.

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο για τις 16 – 18 Αυγούστου.

Η ματαίωσή του ήταν αναμενόμενη αφού τους τελευταίους πέντε μήνες οι οργανωτές έχασαν τους χρηματοδότες τους, πολλοί σταρ, όπως ο ράπερ JAY-Z και η pop star Miley Cyrus αποσύρθηκαν ενώ δεν έβρισκαν ούτε τον κατάλληλο χώρο στη Νέα Υόρκη.

Τον Απρίλιο ο κύριος επενδυτής της εκδήλωσης δήλωσε ότι το φεστιβάλ θα ακυρωθεί, αλλά σε μια δήλωση προς το ηλεκτρονικό περιοδικό «Pitchfork» αργότερα την ίδια ημέρα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι η εκδήλωση θα προχωρήσει με νέο χρηματοδότη.

Το πρώτο «Woodstock» πραγματοποιήθηκε σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στα βουνά Catskill βόρεια της Νέας Υόρκης από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969. Συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι και τραγούδησαν οι Joan Baez, του Santana, του Janis Joplin, του Grateful Dead, του Who, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young και Jimi Hendrix.

Θεωρείται μία από τις στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του rock and roll.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ