Μάχη με τις φλόγες σε 5 πύρινα μέτωπα: Κέρκυρα, εκκενώνονται χωριά – Λέρος, εκκένωση του νοσοκομείου

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική από το μεσημέρι της Παρασκευής 23/8 σε  Λέρο, Κέρκυρα,  Ασπρόπυργο, Μανωλάδα, Μεγαλόπολη 

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κουλούκι – Μερικιά στο Λακκί της Λέρου.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lerosnews δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Λέρου ενώ λουόμενοι έχουν εγκλωβιστεί σε παραλία της περιοχής επειδή απαγορεύτηκε  η πρόσβασή τους στον κεντρικό δρόμο, για λόγους ασφαλείας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, που μαίνεται στην περιοχή Λακκί.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο δήμαρχος τόνισε ότι η φωτιά φαίνεται να βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Εξ όσων γνωρίζει, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το νοσοκομείο, ωστόσο, επειδή πλέον ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί σιγά σιγά επιστρέφουν στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλια δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε παραλίες του νησιού. Μόνο μία κολυμβήτρια χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη θάλασσα με τη βοήθεια σκάφους, επειδή δεν μπορούσε να βγει στην παραλία λόγω των πυκνών καπνών.

 Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κάτοικοι της περιοχής και κλιμάκια του δήμου δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κατορθώσουν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς .

 Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος και πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το νησί της Σάμου. Στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα από τη Σάμο.

Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης σε Παλαιοχώρι – Νεοχώρι Λευκίμμης λόγω της φωτιάς

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Κέρκυρα που φαίνεται πως δυναμώνει μιας και ενισχύονται οι ομάδες της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

Εντολή εκκένωσης των οικισμών Παλαιοχώρι και Νεοχώρι στη Νότια Κέρκυρα δόθηκε όπως δήλωσε στο kerkyrasimera.gr η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατη η συνδρομή των Πεζετέλ, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή Κάναντερ.

Πιο συγκεκριμένα ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 2 αεροπλανοφόρα PZL και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν, επιπλέον, 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα.

Ασπρόπυργος

 Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα. Δεν προέκυψε κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Στην Μεγαλόπολη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση έχει εκδηλωθεί και στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Μεγαλόπολη 

Επίσης φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελείται από 18 οχήματα, 37 άνδρες και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Στο έργο κατάσβεσή της μετέχουν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επιπλέον, συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου.

 

 

 



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ