Αποφυλακίστηκε ο A$AP Rocky από τις σουηδικές αρχές – Το πρώτο μήνυμά του

Ο A$AP αποφυλακίστηκε και επιστρέφει στην Ηνωμένες Πολιτείες. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Οι σουηδικές αρχές άφησαν ελεύθερο τον A$AP Rocky ύστερα από κράτηση ενός μηνός, μαζί με τους συγκατηγορουμένους του Bladimir Emilio Corniel και David Tyron Rispers.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η δίκη για το επεισόδιο που ενεπλάκησαν σε δρόμο στης Στοκχόλμης και το οποίο έγινε αιτία για να συλληφθούν από την τοπική αστυνομία.

Ο Αμερικανός ράπερ δήλωσε αθώος για όλες της κατηγορίες για επίθεση που το απαγγέλθηκε, ωστόσο η έδρα επιθυμούσε να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης έξι μηνών και να παρατείνει την προφυλάκισή του έως την έκδοση της ετυμηγορίας.

Οι A$AP Rocky, Bladimir Emilio Corniel και David Tyron Rispers αποφυλακίστηκαν και είναι ελεύθεροι να φύγουν από τη Σουηδία. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για την υπόθεση στις 14 Αυγούστου. Το γεγονός ότι τους επετράπη η έξοδος από τη σκανδιναβική χώρα, υποδεικνύει ότι είναι πιθανό να αθωωθούν.

Η προφυλάκιση του ράπερ είχε ξεσηκώσει τις αντιδράσεις πολλών συναδέλφων του και είχε προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση του Πρόεδρου των ΗΠΑ. Ο Donald Trump έγραψε στο Twitter μετά τις τελευταίες εξελίξεις: «Ο A$AP Rocky αποφυλακίστηκε και επιστρέφει από τη Σουηδία στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Με την αίσια έκβαση της περιπέτειάς του, ο 30χρονος καλλιτέχνης επανεμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους θαυμαστές, τους φίλους μου και όσους από όλο τον πλανήτη με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων», σημείωσε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευγνώμων είμαι. Ήταν μία πολύ δύσκολη και ταπεινωτική εμπειρία. Θέλω να ευχαριστήσω το δικαστήριο που μου επέτρεψε να επιστρέψω στην οικογένεια και τους φίλους μου. Σας ευχαριστώ ξανά όλους για την αγάπη και την υποστήριξη», συνέχισε.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ