Αγωγή στον Drake για το «In My Feelings» και το «Nice For What»

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται ο Drake για το «In My Feelings» και το «Nice For What».

Αγωγή κατά του Drake κατέθεσε ένας μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη, υποστηρίζοντας ότι ο Καναδός ράπερ χρησιμοποίησε στις επιτυχίες «In My Feelings» και «Nice For What» μουσικά στοιχεία από δύο δικά του τραγούδια.

Ο Sam Skully, κατά κόσμον Samuel Nicholas III, ισχυρίζεται ότι ο Drake «έκλεψε» ένα beat από το τραγούδι του «Roll Call» που κυκλοφόρησε το 2000 για να το χρησιμοποιήσει στο viral τραγούδι «In My Feelings».

Επιπλέον τονίζει ότι το «Roll Call» κυκλοφόρησε σε CD πριν 18 χρόνια, διευκρινίζοντας ότι ανακάλυψε πως το beat έχει αντιγραφεί όταν άκουσε το «In My Feelings» το περσινό καλοκαίρι.

Ο μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη υποστηρίζει επίσης ότι τμήμα από ένα δεύτερο τραγούδι του χρησιμοποιήθηκε από τον «Drizzy» στο «Nice For What».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια το «TMZ», ο Sam Skully δηλώνει ότι ο διάσημος καλλιτέχνης δεν επικοινώνησε μαζί του για να ζητήσει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα επίμαχα beats στα δύο τραγούδια του άλμπουμ «Scorpion».

Η αγωγή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Drake, αλλά και εναντίον της Big Freedia και των δισκογραφικών εταιρειών Asylum Records, Cash Money Records και Republic Records.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Sam Skully αξιώνει χρηματική αποζημίωση για τη ζημιά που ισχυρίζεται ότι υπέστη.

Drake - Hit Channel

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ