Πεζοπορία & Γαστρονομία στον Βόρειο Ταύγετο | Κυριακή 21 Ιουλίου

Οι Περιηγητές – Φυσιολάτρες – Ορειβάτες “Ορειάδες” και Το Μπαλκονι Του Ταυγετου,Γεωργιτσι Λακωνιας-Σπιτικό Φαγητό της Κικής οργανώνουν μια ιδιαίτερη πεζοπορία στον Βόρειο Ταύγετο την Κυριακή 21 Ιουλίου. Και είναι ιδιαίτερη γιατί θα περιλαμβάνει και γαστρονομικές δοκιμές σε έναν όμορφο υπαίθριο χώρο.

Αφετηρία της πορείας που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι η  Μονή Ρεκίτσας είναι μοναστήρι που βρίσκεται στον αρκαδικό Ταΰγετο και συγκεκριμένα στο σημερινό Δήμο Φαλαισίας, 7 χλμ. βόρεια του χωριού Δυρράχι. Το μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, στις παρυφές ενός δάσους από έλατα. Η Μονή υπήρχε, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες, πριν το 1600 μ.χ. όπου και πλήθος μοναχών ασκήτευαν σε αυτήν.
Από εκεί ξεκινώντας την πεζοπορία κάτω από τον ίσκιο των δέντρων οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στο εκκλησάκι της Αναλήψεως κάνοντας στάση για φαγητό. Εκεί θα τους περιμένει ο κ. Γιάννης με την τηγάνα του για να τους μαγειρέψει νόστιμα εδέσματα και να τους εντάξει στο κόσμο των άγριων μανιταριών. Στη συνέχεια θα πάρουν το μονοπάτι προς τον Άγιο Παντελεήμονα όπου θα πάρουν τα αμάξια για το δρόμο της επιστροφής.

Βαθμός δυσκολίας: Α
Ώρες πορείας: 3

Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6947320585 ΑΡΓΎΡΗΣ – 6980727203 ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ

ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ: Κυριακή πρωί στις 8:00 π.μ. στην πλατεία Όθωνος

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
-Σακίδιο πλάτης,

-νερό, σνακ,

-πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ,

-καπέλο,

-αδιάβροχο-αντιανεμικό,

-ατομικό φαρμακείο και

-μια αλλαξιά για το δρόμο της επιστροφής.

Κόστος συμμετοχής: 17€
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
– τις διαδρομές
– το μαγείρεμα στην ύπαιθρο

Το μενού περιλαμβάνει σούπα μανιταριών και ριζότο με άγρια μανιτάρια με χωριάτικο χειροποίητο ψωμί.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση των υπευθύνων για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, πόνους σε μέση και γόνατα, κρίσεις πανικού κ.α.).
Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας.
Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων πορειών αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ