Ο Ηλίας Μαμαλάκης παρουσιάζει τα νέα του βιβλία στην Καλαμάτα | 24 Ιουλίου στο Elite City Resort

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου Μεσσηνίας , το βιβλιοπωλείο  ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ μας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Ηλία Μαμαλάκη  «Τρώμε και ομορφαίνουμε» & «Η Μύρτις και η μελόπιττα» την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:00 στο Elite City Resort

Σύνοψη του βιβλίου “Τρώμε και ομορφαίνουμε”

Το βιβλίο αυτό προέκυψε από την συνεργασία του καθηγητή ΠΑΘΕ Δημήτρη Κουρέτα & του συγγραφέα και σεφ Ηλία Μαμαλάκη και έχει ως θέμα του τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας, αυτά δηλαδή που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφές διατηρώντας αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.

Παράλληλα οι δύο συγγραφείς μας προσφέρουν νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες στην καθημερινή ζωή. Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό! Αρχικά θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, τη θρεπτική αξία καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες των διαφόρων ειδών τροφίμων που προκύπτουν έπειτα από εργαστηριακή έρευνα.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται μύθοι των τροφίμων που εσφαλμένα έχουν καθιερωθεί αλλά και χαρακτηριστικά που πιθανόν να αγνοούμε, ξεδιαλύνοντας μικρά μυστικά αξιοποίησης των τροφών. Τέλος παρατίθενται συνταγές που έρχονται από την παράδοση.

Σύνοψη του βιβλίου “Η Μύρτις και η μελόπιτα”

Στο βιβλίο αυτό ο Ηλίας Μαμαλάκης μας ταξιδεύει στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα μας περιγράφει μια ημέρα από την ζωή της Μύρτιδας , ενός κοριτσιού που έζησε στα χρόνια της άνθισης της δημοκρατίας , τον χρυσό αιώνα του Περικλή . Μέσα από την περιπλάνηση της Μύρτιδας αναδεικνύεται η καθημερινή ζωή των Αθηναίων του 5ου αιώνα π.Χ. , αλλά και οι διατροφικές τους συνήθειες .Τι τρώγανε, πως μαγείρευαν, τι τρόφιμα ήταν διαθέσιμα και πώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ