Μιμή Ντενίση: Βραβεύθηκε στην Κύπρο από το “Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός”

Σε ύπατη πρόεδρο του “Οικουμενικού Ελληνισμού” αναγορεύθηκε η Μιμή Ντενίση, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 24 Ιουνίου στην Κύπρο το “Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός”, το οποίο ασχολείται εδώ και 36 χρόνια με την καταγραφή της άγραφης ιστορίας της Ελλάδος και την διεθνή ιστορική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα.

Η Μιμή Ντενίση, σε μια συγκινητική ομιλία, συνέδεσε τα πρόσφατα καλλιτεχνικά της δρώμενα με τις δράσεις του “Οικουμενικού Ελληνισμού”, ενώ ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία για το ανέβασμα της νέας της θεατρικής παράστασης με τίτλο “Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη” την ερχόμενη σεζόν, αγγίζοντας για ακόμα μια φορά βαθιά ζητήματα που αφορούν στον ελληνισμό.

Παρά το τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του αειμνήστου Χριστόφια και επειδή η εκδήλωση ήταν εθνικού περιεχομένου, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να ζήσει μοναδικές στιγμές. Μεγάλη  συγκίνηση υπήρξε με την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ που παρουσίασε το οδοιπορικό του “Οικουμενικού Ελληνισμού” σε όλο τον πλανήτη όπου είδαν τους άθλους και τα δράματα του Ελληνισμού. Ένας Ελληνισμός που ζει, δημιουργεί, διαπρέπει, συμμετέχει στο παγκόσμιο “γίγνεσθαι” αλλά και ένας Ελληνισμός που σε κάποια μέρη του πλανήτη, (Λατινική Αμερική, Μεξικό) εγκαταλελειμμένος από την μητέρα πατρίδα αργοπεθαίνει αλλά και αντιστέκεται.

πηγή: Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ