Η “Βερβερίτσα” του Νίκου Μουτσινά έρχεται στην Καλαμάτα 10 κ’ 11 Αυγούστου

Η παράσταση “Βερβερίτσα” του Νίκου Μουτσινά, που έσπασε όλα τα ταμεία στη θεατρική Αθήνα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Σταθμός της περιοδείας αυτής θα είναι και η Καλαμάτα και μάλιστα για δύο παραστάσεις, στις 10 και 11 Αυγούστου στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας στις 21.00.

Η απίστευτη φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο. Πρόκειται για ένα ευφυέστατο κείμενο με απίθανους διαλόγους, pop art σκηνικά από τη Μαρία Φιλίππου, καταπληκτικούς φωτισμούς από τον Χρήστο Τσιόγκα και εντυπωσιακά κοστούμια από τη Νικόλ Παναγιώτου. Όλα αυτά συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο

“Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).

Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος.

Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν (Ματίνα Νικολάου), που ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν (Φανή Γεωργακοπούλου) η οποία είναι μουγκή και την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη) η οποία είναι τυφλή !
Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;”

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία : Νίκος Μουτσινάς

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

 

10 και 11 Αυγούστου στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας στις 21.00   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα