Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίων Βαλκανίων | 20 – 28 Ιουλίου 2019 στην Καρδαμύλη

Η φωτογράφιση είναι συνήθως μια μοναχική και εσωστρεφής εμπειρία . Όταν οι  εικόνες  που δημιουργούνται κλείσουν ένα κύκλο για το φωτογράφο τότε ακολουθεί  η έκθεσή τους,  μια εμπειρία εξωστρεφής. Μέσα από τη διαδικασία της φωτογράφισης και της έκθεσης επέρχεται η ισορροπία της φωτογραφικής διαδικασίας και διαμορφώνεται ο διάλογος του φωτογράφου με τον εαυτό του και με τους θεατές.

Οι west mani frames στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δημιουργίας επικοινωνιακού και ζωτικού χώρου για όλους όσους αντιλαμβάνονται την χρήση της φωτογραφικής κάμερας ως δημιουργικό μέσο, διοργανώνουν στην Καρδαμύλη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Southern Balkan Photo Festival / Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίων Βαλκανίων που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Καρδαμύλη στις 20 – 28 Ιουλίου 2019.

.  Στο κάλεσμα για τα φωτογραφικά απαντήματα στην Καρδαμύλη ανταποκρίθηκαν και  θα συμμετάσχουν με ομαδικές εκθέσεις οι:

-Φωτογραφική ομάδα Καλαμάτας,

-Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας – τμήμα Φωτογραφίας,

-Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης,

-Culture of Balkans,

-KEK Καλαμάτας – τμήμα φωτογραφίας

-Maniarts

-west mani frames

 

Με ατομική έκθεση με τίτλο «Το αλμυρό νερό» και παρουσίαση στο καφέ Αλώνι στην Καρδαμύλη συμμετέχει, επίσης, ο φωτογράφος Κώστας Μασσέρας. Εγκαίνια έκθεσης 20 Ιουλίου στις 20:00.

Η έναρξη του φεστιβάλ και τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνουν το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 20:00, στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μας ταξιδέψουν στα Βαλκάνια οι μουσικοί Σταύρος Παναγιωτόπουλος – κλαρίνο, Νίκος Πολυχρονόπουλος – λαούτο, Μαρία Καραχισαρίδου – κρουστά, Αποστόλης Πολυχρονόπουλος – φωνή, θα δροσιστούμε με την τοπική φρέσκια μπύρα Νέμα και θα δοκιμάσουμε μανιάτικες παραδοσιακές λιχουδιές από το Σύλλογο Οικοτεχνών Γυναικών Δυτικής Μάνης. Στη λήξη του φεστιβάλ στις 28 Ιουλίου θα υπάρχει επίσης μια μουσική έκπληξη για τους επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση επισκεφθείτε τη σελίδα των west mani frames στο fb https://www.facebook.com/WestManiFrames/

Το teaser του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link https://www.youtube.com/watch?v=ao0G2A2bYs8

West Mani Frames info

Η ομάδα των west mani frames δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια στη δυτική Μάνη.  Στόχος της η αυτομόρφωση, η επικοινωνία, η εξωστρέφεια και η έκφραση μέσα από τη φωτογραφία. Αντιλαμβανόμαστε την φωτογραφική διαδικασία σαν διέξοδο αλλά και σαν υπαρξιακή ανησυχία. Φωτογραφικά, προσπαθούμε να υπερβούμε το ρεαλισμό της καταγραφής του μέσου, εξελίσσοντας  ταυτόχρονα το προσωπικό μας ύφος. Το πεδίο που διαπραγματευόμαστε φωτογραφικά είναι κυρίως ο δρόμος. Εκεί αναζητούμε τα μικρά συμβάντα και τις μικρές τελετουργίες της καθημερινότητας , αναζητούμε το γεγονός που θα καταγραφεί , θα μεταμορφωθεί από τον φωτογράφο και θα παρακινήσει την φαντασία του θεατή. Βασικά μας απασχολεί η αμυδρά αντιληπτή θεατρικότητα της καθημερινής ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ