Ραγίζει καρδιές ο πατέρας των δίδυμων που χάθηκαν στο Μάτι: Φίλησα τα κορίτσια μου καμένα

Ανάμεσα στα θύματα της πύρινης λαίλαπας που κατέστρεψε το Μάτι και πήρε μαζί της 102 ψυχές ήταν και τα δίδυμα κοριτσάκια του κ. Γιάννη Φιλιππόπουλου αλλά και οι γονείς του.

Ο ίδιος μέσα από ένα ανατριχιαστικό βίντεο θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένα τα άτυχα παιδάκια και ο πατέρας μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ήταν ωραία κ. Τσίπρα που ήλθαν τα Χριστούγεννα τα παιδάκια και εγώ αναγκάστηκα να φιλήσω τα κορίτσια μου παραμορφωμένα και καμένα.

Κυρία Δούρου ήσασταν υπέροχη με τα μαλλάκια σας όταν βγαίνατε στα κανάλια και δικαιολογούσατε τον εαυτό σας, δυστυχώς δεν μου έμεινε μαλλάκι εμένα για να κρατήσω ενθύμιο από τα παιδάκια μου.

Η μόνη γαλήνη που θα βρω στην ψυχή μου είναι ότι τα δικά σας παιδιά των υπευθύνων θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή και θα σας μισήσουν για αυτό που κάνατε στην οικογένεια μου και σε τόσες άλλες οικογένειες».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ζει σε μία υπέροχη χώρα που την χαρακτήρισε «άχρηστη σαν κράτος».

 

Σοκαριστικές μαρτυρίες ένα χρόνο μετά την τραγωδία

Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Οι μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων και ανθρώπων που επέζησαν εξακολουθούν να συγκλονίζουν. Παράλληλα, έκαναν και πορεία μνήμης στα χαμένα αγαπημένα τους πρόσωπα. Περιγράφουν πώς βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη της 23ης Ιουλίου 2018.

Το Μάτι προσπαθεί να ξεπεράσει την τραγωδία με 103 νεκρούς και σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι μνήμες του πύρινου εφιάλτη ζωντανεύουν ξανά.

Κάτοικοι της περιοχής θυμούνται την 23η Ιουλίου 2018, ημέρα που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, που ήρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες και το θάνατο.

Οι περιγραφές τους στην τηλεοπτική κάμερα εξακολουθούν να σοκάρουν, να συγκινούν και να συγκλονίζουν.

Η κ. Χατζηλαζαρίδου (13′:09») με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά της, καθώς θυμάται ότι για πολλές ώρες ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους.

«Οι φλόγες μας κυνηγούσαν μέχρι και τη θάλασσα», θυμάται ένας μεσήλικας άνδρας με τρόμο.

Η Αργυρά Ακτή (13′:34») ήταν για πολλούς σωτηρία, αλλά δυστυχώς για αρκετούς άλλους μοιραίος τόπος μαρτυρίου.

Ο Αργύρης (14′:14») ήταν ο τελευταίος που απεγκλώβισε η Πυροσβεστική από το «Κόκκινο Λιμανάκι»  εκείνο το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018.

Δείτε το παρακάτω βίντεο – αφιέρωμα στη μέρα που «πάγωσε» ο χρόνος:

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ