Ο TOQUEL εκφράζει την άποψή του για την ελληνική rap σκηνή

«Υπάρχει ένας μεγάλος δρόμος μπροστά που για να μπορέσουμε να τον διασχίσουμε θα πρέπει να αφήσουμε τις ζήλιες.»

Ο TOQUEL μίλησε στο «Έθνος» λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «777» που έχει σαρώσει στις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, διαθέτοντας 26 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 5 εκατομμύρια streams στο Spotify.

Ο χαρισματικός ράπερ εξηγεί το λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι το κοινό έχει ταυτιστεί με τα τραγούδια του και εκφράζει την άποψή του για την ελληνική rap σκηνή.

Σε ποιους απευθύνονται τα τραγούδια του και γιατί πιστεύει ότι έχεις επιτυχία κυρίως στους εφήβους;

«Αρχικά απευθύνομαι σε εκείνους που η ζωή τούς ζόρισε και δεν ήρθε με ένα κουτί σοκολατάκια και λουλούδια στο ραντεβού… Έπειτα υπάρχουν κι εκείνοι που βρήκαν τον εαυτό τους σε διάφορα κομμάτια που έχω γράψει κατά καιρούς», απαντά.

«Έχω όμως την εντύπωση ότι πέρα απ’ τη μουσική μου αρκετός κόσμος έχει ταυτιστεί με την πορεία μου, θαυμάζουν δηλαδή το γεγονός ότι ενώ ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, τελικά τα κατάφερα και βρέθηκα εδώ που είμαι σήμερα», εξηγεί.

«Πιστεύω ότι είμαι ένα θετικό παράδειγμα που πρέπει να κοιτάξουν κάποιοι και να καταλάβουν ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο, ότι όπου κι αν βρίσκεσαι ό,τι κι αν έχεις, πάντα υπάρχει τρόπος. Αυτό που πρέπει να βρεις είναι η δύναμη μέσα σου, κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει όσο εσύ, εσύ είσαι ο Θεός σου.»

Πώς φαίνεται στον TOQUEL η ελληνική rap σκηνή σήμερα; Γίνονται καλές δουλειές;

«Υπάρχουν αξιόλογοι rap καλλιτέχνες στην Ελλάδα και βγαίνει ωραία μουσική, υπάρχει όμως και ένας μεγάλος δρόμος μπροστά που για να μπορέσουμε να τον διασχίσουμε με επιτυχία θα πρέπει να ξεχάσουμε τους τίτλους και να αφήσουμε στο σπίτι τις ζήλιες Δυστυχώς κάποιοι από εμάς έχουν φύγει από τις ράγες, ευτυχώς όχι όλοι», λέει στο «Έθνος».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ