«Να ‘Χε Η Νύχτα Άκρη»: Η Λίνα Νικολακοπούλου συναντά την ορχήστρα Smyrna

Με φρέσκια ματιά διασκευάζει η ορχήστρα Smyrna το τραγούδι «Να ‘Χε Η Νύχτα Άκρη».

Η στιχουργός – ποιήτρια Λίνα Νικολακοπούλου συναντά τη γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrna μέσα από επανεκτελέσεις πολύ γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών που έχουν γίνει επιτυχίες.

Πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας το κομμάτι «Να ‘Χε Η Νύχτα Άκρη» από το πλατινένιο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Αναστασία» του 1993, σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η ορχήστρα Smyrna με φρέσκια ενορχηστρωτική ματιά αναδεικνύει τις παραδοσιακές φόρμες του τραγουδιού χαρίζοντάς μας μια νέα προσέγγιση σ’ένα γνώριμο άκουσμα.

Την ορχήστρα Smyrna αποτελούν η Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο), η Άντρια Ζήκου (κιθάρα), η Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), η Δανάη Λουκίδη (βιολί) και η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι). Συμμετέχει η Μιχαέλα Αρχοντή στα κρουστά.

Λίνα Νικολακοπούλου - Hit Channel
Λίνα Νικολακοπούλου

Την επιμέλεια της παραγωγής είχε η Πένυ Παπακωνσταντίνου. Την ηχοληψία, τις μίξεις, και το mastering έκανε ο Γιάννης Φώτης.

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ